woensdag 22 oktober 2008

Grenzen Gazastrook 1 dag dicht na afvuren Qassam raket

 
 
In het NOS journaal van gisteren (21 oktober) werd beweerd dat Israel zijn afspraken niet nakomt door de grensovergangen met Gaza dicht te houden, en daarom de smokkel van goederen via tunnels een bloeiende business is geworden. De beschuldiging werd twee keer gedaan, eerst door de nieuwslezer en daarna door Sander van Hoorn, die een reportage had over hoe de Gazanen zich nu al op het Offerfeest voorbereiden door vee uit Egypte via tunnels te smokkelen.
 
Als de grensovergangen al dicht zijn, kan Israel ze niet nog eens sluiten, zo leert de logica. Het NOS journaal of de Jerusalem Post liegt dus. In de eerste dagen en weken nadat het staakt-het-vuren was ingegaan, waren er geregeld berichten over opening en sluiting van de grenzen en over grotere en kleinere hoeveelheden goederen die werden toegelaten. De teneur was steeds dat Israel de grenzen dicht hield (dat wil zeggen alleen essentiele humanitaire goederen doorlaat) na schendingen van het staakt-het-vuren, en dit na een of twee dagen weer versoepelde. Er waren ook berichten dat Israel meer goederen toeliet dan voor het staakt-het-vuren, maar nog steeds te weinig naar de zin van de Palestijnen. De grenzen zijn inderdaad niet geheel open met onbeperkt goederenverkeer, maar dat had Israel ook niet beloofd, in ieder geval niet zolang Gilad Shalit nog wordt vast gehouden in Gaza.
 
Het NOS journaal kan blijkbaar niet onderscheiden in verschillende maten waarin goederenverkeer vrij wordt gegeven; het is open of dicht, wit of zwart, alles of niets. Anders snappen de kindertjes het niet meer.

RP
----------

The Jerusalem Post
Oct 21, 2008 21:31
 
Kassam launched from the Gaza Strip
By JPOST.COM STAFF
 
A Kassam rocket was launched into Israel from the Gaza Strip Tuesday evening, in violation of the four-month-old cease-fire between Israel and Hamas.

The rocket fell in an open area north of the Strip. There were no casualties and no damage.

Following the attack, Defense Minister Ehud Barak instructed security forces to keep the crossings with the Gaza Strip closed on Wednesday, as has been routinely done in the past.

Kassam attacks have been sporadic since the cease-fire's inception in June.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten