zaterdag 1 november 2008

Antisemitisme op internet

 
 
Het volgende bericht stond afgelopen dinsdag in de Telegraaf:

 
Arrestaties om 'nepzieken' Israëlisch leger
  JERUZALEM - De Israëlische militaire politie heeft vijf Palestijnse artsen en drie verpleegsters gearresteerd die in Israël leven en werken. Zij worden verdacht van een handeltje in valse ziekverklaringen voor Israëlische militairen. Dit heeft de politie van de Joodse staat dinsdag laten weten. Na een snel bezoekje aan een Arabische arts konden gezonde Israëlische militairen een ziekmelding krijgen. Die kostte 5 shekel (1 euro) per "vrije dag". Voor de service werd discreet geadverteerd via internet. 
 

  Daarop schreef iemand het volgende op zijn blog:

  "Zionisme is antisemitisme. Even geen zin om kampbeul te zijn? Even geen zin in bloedvergieten? Dan heb je pech in Israël. Ben je tegen zionisme, dan wordt je opgepakt en afgevoerd. Voor de Tweede Wereldoorlog wilde de Joden niet naar Israël. Hitler was dus een zionist en is ook door zionisten in het zadel geholpen. Zionisme is nazisme."

[ Bron: "De Nederlandse Patriot" op
http://nederlander.wordpress.com/2008/10/29/zionisme-is-antisemitisme/ ]

 
  Het verband met het Telegraaf artikel ontgaat me, net als de logica, maar omdat de beste man naar de Telegraaf linkt stond zijn blog daar ook gelinkt. Het is moeilijk voorstelbaar dat mensen zulke verwrongen ideeën over Israel en zionisme hebben, mensen die soms op andere terreinen best zinnige dingen kunnen zeggen en logisch kunnen nadenken. Ook op de Volkskrant is weer een discussie bezig met uitlatingen als deze:

  "En ja, dan de naam van de Joodse gemeenschap in Europa; daarover is voldoende historische documentatie te vinden. Controversieel dus. En sinds de Joden hun eigen staat hebben gekregen, middels dubieuze koehandel tussen Engeland en de Joodse baron de Rothschild, is het compleet hommeles in het Midden-Oosten. Dikke problemen aldaar.

  Ik denk dat we de feiten gewoon in ogenschouw moeten durven nemen: Joden werden/worden in Europa -- terecht of onterecht is hier niet de discussie -- in een historisch perspectief met problemen geassocieerd -- ik verzin het niet -- en sinds ze een eigen land hebben, zijn er giga-problemen in het Midden-Oosten. Dat kan dan toch niet echt toevallig zijn?

  Ik pleit er dus voor om de VN een dis-erkenning van de staat Israël uit te laten spreken en dat land terug te geven aan de rechtmatige Palestijnse eigenaren. 40% van de Joden bestaat bijv. uit etnische Khazaren en komen helemaal niet uit het gebied wat nu Israël wordt genoemd, dus die kunnen dan prima terug naar hun oorspronkelijke leefgebieden; de noordelijke Caucasus. Richting Georgië dus. Die kunnen daar dan bijv. de Khazaarse staat uitroepen? George Bush is dikke vriendjes met de Israëliërs en de Georgische president Saakashvili; dus dat komt dan wel goed.
 
www.khazaria.com/

  Aldoende komt er ook weer ruimte vrij om de miljoenen Palestijnse vluchtelingen terug te laten keren naar hun land van herkomst. Uit sympathie en respect voor het feit dat er door de eeuwen heen wel eens wat Joden in dat gebied hebben gewoond, zou ik het niet meer als billijk achten om tussen de 10- en 20.000 Joden tot Palestina toe te laten. En als die groep zich dan ook weer vervelend gaat gedragen naar de Palestijnen toe, dan moet Amerika maar een gebaar maken en wat ruimte in Alaska ter beschikking stellen.

  Het probleem genaamd Israël is dus prima en op een humane wijze op te lossen."
 
 
  Sommigen beklagen zich ook over de Joodse invloed van de Volkskrant, waardoor zij nu teveel een neoconservatieve visie uit zou dragen. Vreemd genoeg werden deze mensen niet of nauwelijks beschuldigd van antisemitisme, wellicht omdat mensen weten dat dat voor hen reeds een geuzennaam is geworden en niet iets om je voor te schamen. Het op zichzelf redelijk genuanceerde artikel van Arie Elshout dat de discusssie uitlokte (een voorbeeld van wangedrag van een Israelische soldaat bij een checkpoint kon echter weer eens niet ontbreken) werd misbruikt door de bekende mensen om Israel (en de Joden) als een stelletje criminelen en de oorzaak van alle ellende in het Midden-Oosten neer te zetten: 'Israel is een kwaadaardig kankergezwel dat zo snel mogelijk verwijderd dienst te worden.'

  Ik ga bovenstaande beweringen hier niet stuk voor stuk weerleggen. Ik hoef toch ook niet uit te leggen dat er echt gaskamers waren en niet slechts werkkampen? Het Kazarenverhaal is natuurlijk onzin (en wordt overigens ook tegengesproken op de website die erbij gelinkt staat!), maar ik kom het verdomd vaak tegen, net als al die complottheorieën over de aanslagen op de Twin Towers, de macht van de Joden in de financiële wereld en de oppermachtige zionistische lobby die achter de schermen aan de touwtjes zou trekken.

  Ik maak mij zorgen, en ik hoop u ook.  
 
 
Ratna Pelle
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten