woensdag 24 december 2008

Video met beelden humanitaire crisis Gaza

 
Bij deze video ontbreekt (helaas?) de commentaarstem van Sander van Hoorn...
 
 
 
 
 
Ondanks de Gaza blokkade ligt de markt vol met groenten en rijden de Gazanen in auto's rond. Naast de humanitaire hulp die Israel binnenlaat komt er veel binnen via de honderden tunnels onder de grens met Egypte door.
 
De blokkade en internationale boycot van Hamas (die niet erg consequent wordt toegepast) zijn een gevolg van het feit dat Hamas Israel niet erkent, in een illegale coup en met grof geweld de macht heeft gegrepen in de Gazastrook, de akkoorden tussen Israel en de PLO niet erkent, en oproept en strijdt voor de vernietiging van Israel. Bovendien heeft het de EU waarnemers die ervoor zorgden dat de grens tussen Gaza en Egypte open is naar huis gestuurd.
 
Toch blijven de media alom van een humanitaire crisis en een Israelische blokkade spreken, en verzuimen zij Hamas' verantwoordelijkheid in de zaak te benoemen.
 
RP
----------
 
 
* There is no hunger or humanitarian crisis in Gaza.

* The "blockade" such as it is, can end any time that Hamas releases kidnapped soldier Gilad Shalit, revokes the genocidal Hamas Charter and agrees to recognize the right of Israel to exist and to negotiate peace with Israel.

* EU and USA financial contributions are being used to maintain a lawless, genocidal extremist regime that persecutes Christians and is engaged in terrorism against Israel.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten