woensdag 16 september 2009

Dries van Agt en het Palestijnse volk

 

Ex premier Dries van Agt mocht donderavond bij Pauw en Witteman uit de doeken doen waarom en wanneer hij is gaan twijfelen over de positie van Israel tegenover het zogenaamde Palestijnse volk. Dat was toen Israel in 1982 in Libanon verantwoordelijk werd gehouden voor de slachting in de kampen Shabra en Shatila. Wat hij weer vergeet te vertellen of erger, misschien niet eens weet is, dat de Christelijke Arabieren in Libanon meer dan 10 jaar vervolgd , afgeslacht en verdreven zijn door hun Moslim broeders en dat de moord op de Christelijke leider Bachir Gemayel de druppel was die tot deze wraak leidde. Dat zij die kans grepen omdat het Israëlische leger in Libanon was is niet de oorzaak.

Dan spreekt hij maar steeds over een Palestijns volk. Er is geen volk. Er zijn diverse families uit het voormalige Palestina, dat ook Jordanië behelsde, die elkaar al sinds mensenheugenis bestrijden. Behoren de miljoenen Palestijnen die in Jordanië wonen ook tot dat volk?

Er zijn steeds meer mensen die het bestaansrecht van Israel ontkennen, maar Israël heeft net zoveel bestaansrecht als Syrie, Jordanie, Libanon, Trans-Jordanië en Irak. Allemaal landen die na WO-I kunstmatig zijn gecreëerd vanuit het Ottomaanse rijk.
Israël heeft eigenlijk het meeste bestaansrecht en heeft Oost Jeruzalem niet bezet, maar bevrijdt van de Jordaanse bezetting, die 18 jaar heeft geduurd.

De Palestijnse propaganda, die de oude bloedfabels uit Rusland heeft afgestoft en veranderd in Arabische bloedsprookjes en de miljoenen mensen die deze onzin geloven en nog in de krant zetten, zoals in Zweden, zijn het grootste obstakel voor een rechtmatige vrede in het Midden-Oosten.

A.M. de Lieme

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten