vrijdag 22 januari 2010

BBC fair over Israel in reportage Irak-veteraan over Gaza en Sderot


Alweer een goeie van IsraNed. Ze hebben een faire video op de website van de BBC ontdekt. Dat moet hard zoeken zijn geweest. Een Britse Irak veteraan gaat op onderzoek uit in Gaza en Sderot en komt tot hele andere conclusies dan Amnesty International en de Goldstone commissie. Hoe kan dat, vraagt IsraNed zich af? Wellicht heeft deze man meer oog voor de militaire kant van de zaak, en is hij minder op de schrijnende verhalen van burgers in Gaza afgegaan. Hij vroeg ze hele feitelijke dingen zoals van waaruit precies is geschoten door de IDF, en ging dan kijken hoe een en ander er vandaaruit uitzag. Hij ging er ook niet, zoals veel NGO's, al op voorhand vanuit dat Israel fout zat en disproportioneel had opgetreden.
 
RP
-------------
 
 
Het commentaar bij de video:

A year ago the Israeli army was readying itself to withdraw from the Gaza Strip, after a three-week campaign which led to accusations of war crimes.

The Israelis said they launched their assault because they could no longer tolerate the indiscriminate rocket attacks which were being launched on Israel from inside Gaza.

One year on, celebrated Gulf War veteran Colonel Tim Collins travelled to Gaza for a soldier's view of the conflict.

Broadcast on Tuesday 19 January 2010.

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten