woensdag 10 februari 2010

Protest tegen optreden van Elton John in Israel

Van alle Israelbashers spant Engeland de kroon.
Uit Engeland hebben we al boycotacties gezien tegen Israelische vakbonden, Israelische academici, Israelische artsen en Israelische producten.
Maar nu heeft men weer iets anders uit de kast gehaald: artiesten die in Israel willen optreden worden op hun morele plichten aangesproken. Dat wil zeggen moreel volgens Palestijnse invulling. Geen leugen wordt er gechuwd bij het dringende advies niet in Israel te gaan optreden, zoals bij Elton John het geval is.
Hij zal in Tel Aviv een concert geven en is nu benaderd door The British Committee for the Universities of Palestine.
Zij verzoeken Elton John niet te gaan en voeren daar de volgende leugen voor aan: Israel gooide witte Fosforbommen op een school vol kinderen in Gaza (overigens zonder Gaza te noemen!).
Nu is al een jaar bekend dat die school in Jabalya helemaal nooit beschoten is. Zelfs de VN heeft zijn excuus voor die beschuldiging gemaakt. Maar net als Sander van Hoorn in het NOS-journaal eind december heeft deze Engelse groep er maar meteen een bombardement met fosforbommen van gemaakt. Daarnaast worden de traditionele beschuldigingen geuit.
Waarschijnlijk zal Elton John gewoon zijn concert op 17 juni gaan geven en heeft hij beter nieuws gevolgd, zodat hij weet dat hier leugens ingezet worden om Israel te bashen.
 
 
MS
 

'Performing in TA isn't morally neutral'
UK group writes letter to Elton John, urging him to cancel June 17 concert.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten