zondag 21 maart 2010

Groeiend Duits protest tegen Israëlbasher Norman Finkelstein

 
Ernst Zündel: "Dieser Finkelstein ist wie eine von Rommels Panzers-Einheiten, die durch die feindlichen Linien gebrochen ist und nun Verwüstung schafft, indem sie die Unterstützer-Truppen der Holocaust-Industrie abknallt und die Munitionslager des jüdischen Hollywood-Ramschs [...] in die Luft sprengt, und Chaos, Angst und Hoffnungslosigkeit verbreitet, wo immer er auch auftaucht. Finkelstein ist wie ein jüdischer David Irving [...]. Er sagt alles – ausgenommen, dass die Gaskammer-Geschichte erfunden wurde."
 
Aldus de Duitse holocaust ontkenner Zundel naar aanleiding van de uitgave van Finkelsteins boek 'de Holocaust Industrie'.
Finkelstein heeft Israel herhaaldelijk met de nazi's vergeleken en openlijk Hezbollah gesteund tijdens de tweede Libanonoorlog.
Brabosh merkt op:
 
Finkelstein is het typisch voorbeeld van hoe voorspelbaar negationisme, ontkenning van de Holocaust, klassieke  en/of  islamistische Jodenhaat, Israëlbashen dwz het ontkennen van het bestaansrecht van Israël tot en met ijveren voor de vernietiging van de Joodse staat, ontegenzeggelijk  naadloos in elkaar overgaan.
 
Finkelstein is een lieveling van antizionisten en antisemieten, omdat hij als kind van overlevenden van de Holocaust minder makkelijk voor antisemiet uitgemaakt kan worden. Toch stuiten zijn ideeën, in ieder geval in Duitsland, op felle protesten en dat is goed nieuws.
 
Het is overigens opvallend hoezeer Israel critici sympathisanten van Israel er altijd van beschuldigen de Holocaust te misbruiken, terwijl Finkelstein, maar ook andere antizionistische overlevenden zoals Hajo Meyer, continu deze status misbruiken om de meest walgelijke dingen te zeggen. Er zijn verschillende theorieën over hoe het kan dat juist Joden en overlevenden tot zulke ideeën kunne komen, en het is goed te beseffen dat Joods antizionisme een lange traditie heeft en langer bestaat dan de staat Israel.
 
RP
-----------------
 
Duits protest tegen Israëlbasher Norman Finkelstein zwelt aan
17/03/2010 brabosh

Ernst Zündel: "Dieser Finkelstein ist wie eine von Rommels Panzers-Einheiten, die durch die feindlichen Linien gebrochen ist und nun Verwüstung schafft, indem sie die Unterstützer-Truppen der Holocaust-Industrie abknallt und die Munitionslager des jüdischen Hollywood-Ramschs [...] in die Luft sprengt, und Chaos, Angst und Hoffnungslosigkeit verbreitet, wo immer er auch auftaucht. Finkelstein ist wie ein jüdischer David Irving [...]. Er sagt alles – ausgenommen, dass die Gaskammer-Geschichte erfunden wurde."

"Zeg me wie je vrienden zijn en ik zal zeggen wie je bent," is wel erg toepasselijk op Norman Finkelstein. De Duitse negationist Ernst Zündel die Finkelstein zijn 'Joodse David Irving' heette, sprak deze lovende woorden hierboven uit ivm de uitgave van zijn antisemitisch boek De Holocaust Industrie. Zündel kwam recent op 1 maart 2010 vrij uit de gevangenis, waarin hij 5 jaar achter de tralies zat voor het ontkennen van de Holocaust en het aanzetten tot haat en racisme.

Finkelstein is het typisch voorbeeld van hoe voorspelbaar negationisme, ontkenning van de Holocaust, klassieke  en/of  islamistische Jodenhaat, Israëlbashen dwz het ontkennen van het bestaansrecht van Israël tot en met ijveren voor de vernietiging van de Joodse staat, ontegenzeggelijk  naadloos in elkaar overgaan. Jodenhaat is de brandstof voor de haat jegens Israël èn andersom. Het ene werkt hoe dan ook altijd in symbiose met het andere en dat is geen toeval. Norman Finkelstein houdt op dit ogenblik een reeks lezingen doorheen Duitsland, alwaar zijn boek goed onthaald en verkocht werd. Echter zijn lezingen kunnen op behoorlijk wat Duitse weerstand rekenen en dat had Finkelstein helemaal niet verwacht. Joods Actueel schreef er onderstaand stukje over.

Duits protest tegen Finkelstein niet te stoppen

door Joods Actueel

Het was voor de Amerikaans-Joodse politieke wetenschapper Norman Finkelstein niet vanzelfsprekend om in München en Berlijn veilige locaties te vinden om zijn anti-Israëllezingen te houden.

Alleen al de titel van de toespraak die Finkelstein zou geven: "Een jaar na de invasie van Gaza door het Israëlische leger en de verantwoordelijkheid die de Duitse regering draagt voor de verhongering van de Palestijnse bevolking", lokte heel wat protest uit. Zijn lezingen werden regelmatig afgelast of uitgesteld om nog maar te zwijgen over het aantal locatieveranderingen. Eerst was het de bedoeling dat de conferentie zou doorgaan in de Evangelische Trinitatiskerk in Berlijn. De Groene Partij zou niet alleen helpen met de organisatie ervan maar ook de kosten van het evenement voor zijn rekening nemen samen met de Linkse Partij, Duits-Palestijnse organisaties en een splintergroep van antizionistische Joden.

In 2008 werd Finkelstein de toegang tot Israël ontzegd omwille van zijn solidariteitsactie voor Hezbollah in Libanon. Volgens een artikel in de New York Times, dat een documentaire over Finkelstein becommentarieerde, zou hij in een protestactie tegen de Eerste Libanonoorlog in 1982 met een vlag hebben staan zwaaien waarop de 'Israëlische nazi's' verzocht werden om de 'Holocaust op Libanon' te stoppen.

De Heinrich Böllstichting, die banden heeft met de Duitse groenen, trok zich terug en verklaarde: "We hebben spijt van onze beslissing, het was gewoon een verkeerd besluit dat onvoorzichtig genomen werd en we beter hadden moeten onderzoeken. Finkelsteins gedrag en de conclusies die hij trekt, maken ons inziens geen deel meer uit van het kader van gerechtvaardigde kritiek", aldus de vereniging.

Norman Finkelstein als hevig supporter van Hezbollah
op de Libanese TV-zender Future op 20 januari 2008

Geen opmerkingen:

Een reactie posten