zaterdag 6 maart 2010

Hamas politie druk met gevecht tegen Salafisten en tegen onkuisheid


Terwijl de gewone media blijven benadrukken dat Hamas van Gaza geen islamitische dictatuur maakt en zo pragmatisch geworden is, meldt Israned een serie 'kuisheidsmaatregelen' die door de Hamas politie worden afgedwongen: mannelijke kappers mogen geen vrouwen meer knippen, vrouwen mogen geen motor meer rijden, en mannen mogen hun overhemd of Tshirt niet meer uittrekken op het strand. Ondertussen heeft het Hamasleiderschap te kampen met 'Al Qaida achtige groepen' die aanslagen op haar leiderschap proberen te plegen.
 
RP
--------------
 
Hamas 'security' slachtoffers
http://www.israned.com/2010/03/hamas-security-slachtoffers.html
 
 
Ook Gaza heeft een 'security force'. Het Palestijnse persbureau Ma'an berichtte er deze week over. Donderdag verwondde een 'security officer' in het Al-Bureij vluchtelingenkamp in Gaza drie leden van een familie - het leek om een vendetta te gaan. Volgens de Palestijnse mensenrechten- organisatie PCHR beschoot een bodyguard van een Hamasleider de familie bij hun huis.
Vrijdag verklaarde de Al-Qassam Brigades van de Islamitische Jihad dat een 22-jarige jongeman was omgekomen tijdens een missie voor de brigades. Over de doodsoorzaak en de aard van de missie werd niets bekend gemaakt.

De Hamaspolitie houdt zich onder meer bezig met het afdwingen van een serie kuisheidsmaatregelen: een verbod op mannelijke kappers in vrouwenkapsalons is het nieuwste. De laatste maanden kwam er ook een verbod op motorrijden door vrouwen en mogen mannen hun overhemd of t-shirt niet meer uittrekken op het strand, meldt Ma'an. De politie heeft ook ernstiger zaken om aan te pakken.

De laatste tijd voeren al-Qaida-achtige groepen aanslagen uit op de 'security force' en op Hamasleiders, meldt Reuters. Salafistische extremisten zouden drie bommen hebben laten exploderen bij het zwaarbewaakte huis van Hamaspremier Haniyeh, om hem te waarschuwen dat hij moet stoppen met het arresteren van hun leden; de daders zouden sympatisanten zijn onder Haniyeh's bewakers.

Maandag brachten onbekenden een bom tot ontploffing onder de auto van een Hamasofficier. Hetzelfde gebeurde in januari. Vorige maand ontkwam een andere Hamascommandant aan een bomaanslag. Volgens Salafistische bronnen 'doden en martelen' deze twee Hamasmannen Islamistische 'strijders'.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten