donderdag 1 april 2010

Vragen in Europees Parlement over antisemitisme in Palestijnse schoolboeken

 
De afgevaardigden verzoeken het college van voorzitter Barroso om het onderwerp antisemitische educatie te bespreken met de Palestijnse Autoriteit.
Misschien kan hij ook de opruiing in Palestijnse media en bijvoorbeeld de vernoeming van een plein in Ramallah, een seminar en computercentrum naar terroriste Dalal Mughrabi meenemen? Misschien kan hij wat leren van hoe Hillary Clinton tegen Netanjahoe tekeer ging aan de telefoon en hoe deze later op het Witte Huis werd ontvangen. Al die mensen die het zo goed en moedig vonden dat de VS Israel eens 'de waarheid' zou vertellen, vinden het vast ook geweldig als de EU, de grootste financier van de Palestijnse Autoriteit, haar ook aan haar verplichtingen in de Routekaart en andere afspraken houdt.
 
RP
--------------
 
Vragen in EP over antisemitisme in schoolboeken
31-03-2010 09:17 | Redactie politiek
http://www.refdag.nl/artikel/1470474/Vragen+in+EP+over+antisemitisme+in+schoolboeken.html

 
BRUSSEL – Europarlementariër Van Dalen (ChristenUnie) heeft samen met enkele Nederlandse collega's vragen gesteld aan de Europese Commissie over Palestijnse schoolboeken met daarin een aanmoediging tot een heilige oorlog tegen Israël.
 
Het betrokken lesmateriaal wordt gefinancierd met geld van de EU. Van Dalen, Bontes (PVV) en Van Baalen (VVD) benadrukken dat een dergelijke benadering van kinderen in het onderwijs contraproductief is voor het vredesproces in het Midden-Oosten. Van Dalen: „Wij vragen de Commissie deze stelling te bevestigen en we willen de garantie dat subsidiëring van boeken met dit soort inhoud tot het verleden behoort."
 
De afgevaardigden verzoeken het college van voorzitter Barroso het onderwerp antisemitische educatie te bespreken met de Palestijnse Autoriteit.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten