zaterdag 15 mei 2010

Wedergeboorte bloedsprookje op Anti-Israël manifestatie Brussel

 
In België gaat men nog een stuk verder dan hier wat betreft de hetze tegen Israel.
Men refereert wel heel direct aan het eeuwenoude christelijke bloedsprookje, met glazen die zogenaamd gevuld zijn met Palestijns bloed waar Israelische kolonisten met plezier van drinken. De aanleiding voor deze demonstratie is de vermeende betrokkenheid van de Belgische bank Dexia bij de bouw van woningen voor kolonisten op de Westoever. Dit is geen manifestatie van een klein groepje radikalen, maar zij werd gesteund door een breed scala aan organisaties waaronder politieke partijen en vakbonden. Zie voor een volledige lijst hieronder. Het is ronduit schandalig dat zij zich voor een dergelijke antisemitische vertoning lenen.
 
RP
--------
 

De wedergeboorte van het bloedsprookje op manifestatie te Brussel van 12 mei

14/05/2010 brabosh

"Ohhhh. Bravo. Pas d'argent au sang. A Israël. Ohhhhhh. (Applaudissements) J'aime le sang. Un petit verre de sang. J'aime le sang. Un petit verre de sang."

"Ohhhh. Bravo. Geen geld voor bloed. Aan Israël. Ohhhhhh. (Applaus) Ik hou van het bloed. Een klein glaasje bloed. Ik houd van bloed. Een klein glaasje bloed."

Bron: Philosémitisme blog van 13 mei 2010

Hallucinante beelden tijdens de Anti-Israëlische demonstratie in Brussel van afgelopen woensdag 12 mei 2010. Clowns die Dexia en de Israëlische 'bezetters' moeten verbeelden, dronken met zichtbaar genot van uit glazen die gevuld waren met het zgn. 'bloed van Palestijnen'. Joden die het bloed van moslims drinken – en vroeger de christenen – je waant je meteen terug in de middeleeuwen. Maar nee, het speelde zich amper twee dagen geleden af met de medewerking van maar liefst 75 Belgische organisaties!

Op slechts enkele stappen verwijderd van de Brusselse kathedraal Sint Goedele en Sint Michiel. Maar weinig mensen weten nog dat deze beroemde kathedraal ruim vijfhonderd jaar lang het schouwtoneel is geweest van de legende van het Sacrament van het Mirakel. Volgens de legende zouden in 1370 hosties op miraculeuze wijze beginnen bloeden zijn, nadat ze door de Brabantse Joden in de synagoge van Brussel met messteken waren doorboord. De relieken werden vereerd als het Sacrament van Mirakel. In mei 1370 werden een zestal joden uit Brussel en Leuven op de brandstapel terechtgesteld, beschuldigd van diefstal en profanatie [=heiligschennis] van het H. Sacrament. De joodse goederen werden verbeurd verklaard en van bij de aanvang geloof werd gehecht aan het mirakel van de bloedende hosties. Meer over die antisemitische legende op deze blog: Het (antisemitisch) geheim van de Brusselse Sint-Michiels en Sint-Goedele kathedraal.

Op de afbeelding: De geboorte van een [antisemitische] legende. Detail uit het glasraam in de rechterzijbeuk van de kathedraal. Dit glasraam werd in 1861 geschonken door de deken van Sint-Goedele, Louis Verhoustraten, in herinnering aan zijn ouders. Het glasraam werd gemaakt door de Brusselse glazenier J.B. Capronnier, in voorbereiding van de viering van de 500ste verjaardag in 1870 van Het Sacrament van Mirakel. Op het glasraam wordt afgebeeld hoe de Joden in 1370 in de Brusselse synagoge de H. Hostie ontwijdden door deze hosties met dolken te doorprikken waarna de hosties begonnen te bloeden. Dit wordt vanaf dan -en dat 500 jaar lang!- door de katholieken het 'Mirakel van het H. Sacrament' genoemd.

Die betoging werd met veel bombast aangekondigd als Manifestation nationale contre le financement de la colonisation israélienne par Dexia. Zoals bekend wordt de Belgische bank Dexia verweten dat het de bouw van Joodse woningen op de Westoever in Judea en Samaria financiert. Ondanks dat de Israëlische regering sinds november 2009 een bouwstop handhaaft, ging de boycot-Israëlmanifestatie gewoon door. Tenslotte gaat het voor de desbetreffende organisatoren helemaal niet om de nederzettingen maar om de feitelijke vernieting van de Joodse staat Israël. Wie dat laatste steeds voor ogen houdt, begrijpt meteen heel wat meer van het Israëlisch-Arabisch conflict en de actie van afgelopen woensdag.

De lijst van de deelnemende organisatoren – 75 in het totaal – waaronder ONG, vakbonden, politieke parijen, de Franstalige nationale omroep RTBF en andere media, waren allemaal present. Deelnemers aan deze activiteiten waren de grote Belgische vakbonden, politieke partijen waaronder de SP.a van Caroline Gennez en Dirk Vandermaelen, die op de lijst verkiezingslijst prijkt (de SP.A heeft nog steeds geen antwoord gegeven waarom zij op die lijstdeelnemers vermeld staan), uiteraard ook Groen! en Ecolo en talloze NGO's gesubsidieerd door de overheid in dienst van de anti-Israëlische Lobby.

Hieronder een impressie van de manifestatie

en enkele bloeddrinkende manifestanten

Organisatie: "Plateform 'Palestine occupée – Dexia impliquée'

'Israël koloniseert – Dexia financiert'

* COBI – Coördinatie Boycot Israël (initiateur-initiatiefnemer), Association Belgo-Palestinienne Wallonie-Bruxelles, ACV – Brussel-Halle-Vilvoorde, Algemene Centrale ABVV – Centrale Générale FGTB, Alliance for Freedom and Dignity (AFD), Artistes contre le Mur, Attac Vlaanderen, Attac Wallonie-Bruxelles, BBTK-SETCa, Brugs Palestina Comité, BRussells Tribunal, CNAPD – Coordination Nationale d'Action pour la Paix et la Démocratie, CODIP – Centrum voor Ontwikkeling, Documentatie en Informatie Palestijnen, Conseil Consultatief Nord-Sud-Ville de Nivelles, Comac, Comité de Solidarité avec le Peuple Palestinien de Braine-L'Alleud, Comité Verviers Palestine, Coordination des Associations pour une Paix Juste au Proche-Orient (PJPO) du Brabant Wallon – PJPO Ittre – PJPO Mazerine – PJPO Nivelles, Divers & Actief, ECOLO, Egalité, FGTB Charleroi/Sud-Hainaut, FOS – Socialistische Solidariteit, Friends of the Earth Vlaanderen en Brussel, Gemeentes /Communes: Chapelle-Lez-Herlaimont – Ciney – Ittre – Mouscron – Vielsalm – Viroinval, Geneeskunde voor het Volk – Schaerbeek, Génération Palestine, GROEN!, Groupe Palestine Santé, Initiatief Cuba Socialista (ICS), intal, intal-CDR regio Heist-op-den-Berg, Jong Groen!, Kif Kif, La Braise Culture asbl – Charleroi, LAP – Leuvense Actiegroep Palestina, LBC-NVK, LCR, LEF, Marianne Charleroi, Mouvement Chrétien pour la Paix, Mouvement Citoyen Palestine, Netwerk Vlaanderen, OWW: Hasselt – Heist-Goor – Hulshout vzw – Herk-de-Stad – Leuven – Overpelt, Pax Christi Charleroi, Plate-forme Charleroi-Palestine (22 associations), PTB-PVDA, Recht op Migratie, Recht op Terugkeer, Reseau Financement Alternatif asbl, SCI, Solidarité Socialiste, SP.A, Steungroep voor Rechtvaardigheid en Vrede in Guatemala, The Palestinian Community in Belgium, UCOS, 't Uilekot, Une Autre Gauche, UPJB, Vlaams Palestina Komitee, Vrede vzw, Vredesactie, Vrouwen in 't Zwart Leuven.

1 opmerking:

  1. Het lijkt mij dat dit soort massahysterie, de manier waarop een volk zich overgeeft aan waanzin niet anders kan betekenen dat een aanstaand einde van datzelfde volk. De schandelijke leugens zullen niet Israel vernietigen maar het Belgische volk dat het kennelijk toch al opgaf zichzelf in stand te houden. Waarom in stand houden? Daar moeten toch redenen voor zijn? Sorry maar als dit het Belgische volk is dan begrijp ik eindelijk waarom het niet vecht om te blijven bestaan. Er is geen reden voor. De Islam wint het daar moeiteloos van wat geen cultuur maar een anti-cultuur is, namelijke de Joods Bijbelse. Jammer van de goede mensen daar. Die niet meedoen aan de verachtelijke, middeleeuwse cenofobie.

    BeantwoordenVerwijderen