dinsdag 1 juni 2010

Wapens aangetroffen op Turks schip Free Gaza vloot

 
Op de video hieronder zijn de wapens te zien die het Israelische leger aantrof op de Turkse boot, de Mavi Marmara. Dit is de enige boot waarop geweld is gebruikt, geweld dat overduidelijk is begonnen door de activisten op de boot, onder andere leden van het extremistische IHH dat banden heeft met Al Qaida, Hamas en Hezbollah.
 
Elder of Ziyon verklaart het feit dat de Israelische soldaten zo slecht waren voorbereid op het geweld van de Turkse extremisten door te wijzen op het feit dat de organisatoren van de Free Gaza vloot steeds hebben benadrukt geen geweld te zullen gebruiken. Daardoor werden ze het slachtoffer van een goed voorbereide hinderlaag, waaruit ze zich alleen konden redden door hun vuurwapen te gebruiken:
 
The bottom line is, if the IDF had known that they were meeting with a mob of violent, crazy, suicidal Islamists, they would have prepared better for it and there would have been less loss of life. But since the Free Gaza and other sponsors of the ships made very public statements about their "peaceful" intentions, the IDF was ill-prepared for the confrontation and things went awry.
 
Hier zit zeker wat in, maar vreemd is toch dat men er niet eerder achter was gekomen dat de activisten op het Turkse schip van een ander kaliber waren dan de Europese activisten zoals onze Anne de Jong. Israel wist dat de IHH een jihadistische organisatie is met banden met verschillende terroristische organisaties, dus wat verwacht men dan van een schip dat zij hebben georganiseerd en bemand? Hoe dat ook zij, feit is dat de organisatoren op het schip de verantwoordelijkheid dragen voor de gevechten en de doden, en Israel had het recht na verschillende waarschuwingen het schip te betreden en overmeesteren.
 
RP
-------------
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten