zaterdag 3 juli 2010

Jodenhaat, zo oud als de weg naar Rome

 

Zelf ben ik geboren na WOII en als jongetje van 5, dus 6 jaar na de moord op 6 miljoen Joden, werden wij in door blanke Amsterdammers op weg naar school al uitgescholden voor vuile Jood, terwijl wij geen keppeltjes droegen. Mijn moeder zei dan, zing maar; "Schelden doet geen pijn en wie het doet die is een zwijn". Maar tegenwoordig het blijft niet bij schelden, er wordt gedreigd en fysiek geweld gebruikt door zich in groepjes sterk voelende Jodenhaters.

Die discussie over het verfoeilijke woord "lok-Joden" is onzinnig, want Jodenhaters kan je niets leren, zeker niet als ze binnen een paar uur door de politie weer vrijgelaten worden en misschien een taakstraf krijgen.

Een veel effectievere aanpak tegen de Jodenhaat zou zijn het aanpakken van de vunzige hetze tegen Israël, maar dat kan niet waar propagandaleugens als  "vrije meningsuiting" worden gepubliceerd en verkondigd door een Van Agt of Gretta Duisenberg, Connie Mus en EAJG.  De 19 jarige Joël Serphos werd in Het Parool geciteerd: " We accepteren het, assimileren of vertrekken. Dat doen Joden al 2000 jaar en als ze vertrekken bouwen ze een nieuwe leven op elders in de wereld. Palestijnse vluchtelingen mogen dat niet door toedoen van de VN.

 

Sinds het rechtmatige ontstaan van de staat Israël kan men zich vestigen in het land waar de conclusie van Serphos niet geldt. Waar voor iedere vervolgde Jood een plek is. Maar niet alleen Joden verhuizen naar Israël, dat door sommigen een apartheidsstaat wordt genoemd. Officieel werken er nu 5000 Soedanese moslims in Israël en zijn er vele duizenden illegalen gevlucht uit Sudan en vervolgens uit Egypte, waar de kans groot is dat ze vermoord worden. Dan wonen en werken er 30.000 Egyptenaren in Israel, die daar getrouwd zijn. Slechts 1/3 met Israëlische Arabische vrouwen en 2/3 met Joodse vrouwen.  Deze Egyptenaren dreigen hun Egyptische nationaliteit te verliezen omdat zij in Israel wonen, ondanks de vrede tussen Egypte en Israël. Hoe zo Apartheid?

Zolang er eenzijdige nieuwsverspreiding over het Midden-Oosten is, zullen antisemitische incidenten alleen maar toenemen.

 

Rami de Lieme, Amstelveen

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten