vrijdag 6 augustus 2010

Israel obsessie in beeld via Google Trends

 
Het is natuurlijk bekend, maar cynisch is het wel, dat een paar doden in Israel of de Palestijnse gebieden voorpagina nieuws zijn terwijl we van veel andere en veel dodelijker conflicten niet eens het bestaan kennen. Hier worden allemaal relatief bekende en populaire zaken genoemd. Er woeden echter tientallen bloedige conflicten in de wereld die volkomen onbekend zijn en die ons volkomen koud laten. Betekent dat dat je je niet om de Palestijnen mag bekommeren? Nee natuurlijk, maar het maakt wel onze selectiviteit duidelijk. Wanneer blijkt dat men niet alleen doden elders negeert, maar ook Palestijnse doden en Palestijns lijden zodra niet Israel de boosdoener is, wordt het natuurlijk wel erg verdacht.
 
RP
-----------
 

zaterdag 31 juli 2010

http://www.israned.com/2010/07/israelobsessie-in-beeld.html

Israelobsessie in beeld


De een beschrijft het als OCID: Obsessive Compulsive Israel Disorder, een ander met dit citaat plus oplossing:
New York Times columnist Thomas Friedman schreef ooit: 'Israel bekritiseren is niet antisemitisch, en het is verwerpelijk om het tegendeel te beweren. Maar om voortdurend en alleen Israel op de korrel te nemen met laster en sancties - buiten elke proportie vergeleken met alle andere partijen in het Midden-Oosten - dat is antisemitisch, en het is oneerlijk om dat niet te zeggen.'  Misschien zou het een simpele oplossing zijn voor vrede in het Midden-Oosten als Israel zijn naam verandert in Noorwegen.
Maar nog makkellijker is de OCID van de wereld in beeld te brengen met Google Trends: in het plaatje hierboven is de populariteit van de zoekterm "israel" vergeleken met die van "darfur", "iran", "iraq" and "aids". Toelichting verder helemaal overbodig, toch?
 
    (via Israpundit)
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten