zaterdag 2 oktober 2010

Geen humanitaire hulpgoederen aan boord van Joodse "Free Gaza" schip Irene

Het schip "Irene" en de 'hulpgoederen voor Gaza' aan boord. Het IDF heeft net zoals de vorige keren, beloofd de hulpgoederen af te leveren in Gaza.

 
Op drie van de zes schepen die in mei naar Gaza voeren en door Israel werden geënterd, bleken helemaal geen hulpgoederen aanwezig te zijn, alleen activisten die graag door Hamas als helden onthaald hadden willen worden. Ook op het bootje dat afgelopen week met Joodse activisten naar Gaza voer was nauwelijks hulp aanwezig, althans volgens een foto en verklaring van Israelische ambenaren die de goederen van het schip hebben gehaald en beloofd ze netjes in Gaza te zullen afleveren. Nee, daar zijn geen vrachtwagens voor nodig.
 
De hele actie was slechts een publiciteitsstunt die niks met het leveren van hulp aan de bevolking te maken had. Niet alleen stelt de hulp niks voor, het is geen enkel probleem humanitaire hulp over land naar Gaza te brengen, zoals de VN dagelijks doet, maar ook andere organisaties zoals het Rode Kruis.
 
De nogal tegenvallende goederen van het flottielje van afgelopen mei (waaronder medicijnen die een jaar over de datum waren) werden door Hamas geweigerd, omdat ze door Israelische handen waren 'besmet' en bleven dus weken aan de Israelische kant van de grens liggen, totdat er eindelijk een regeling was getroffen via de VN. Tot zover het nut van dergelijke 'konvooien'.
 
Nog een opmerking over het feit dat het nu Joodse activisten betreft, waaronder, zoals breed werd gerapporteerd, zelfs een overlevende van de Holocaust. Joods antizionisme is ouder dan Israel. Het heeft een lange traditie in zowel de Joodse religie als onder Joden die zich assimileerden en nog zo min mogelijk met hun Joodse wortels te maken wilden hebben. Joods nationalisme was uit den boze want dat bevestigde het vooroordeel dat Joden vooral loyaal waren aan hun eigen volk en zaak en niet aan de landen waarin zij leefden. Zie over Joods antizionisme onder andere: Jewish antizionism en Joods antizionisme het effectiefste wapen tegen Israel. Zie ook artikel over blokkade Gazastrook.
 
RP
------------------
 
 
Geen humanitaire hulpgoederen aan boord van laatste Free Gaza schip Irene
Posted on

Net zomin als de m/s Mavi Marmara op 31 mei 2010 hulpgoederen bracht naar Gaza, was dit ook hier weer niet het geval met het kleine zeilschip de Irene met tien Joodse activisten aan boord waaronder vijf Israëliërs.Wellicht hebben deze tien Joden nog veel geluk gehad omdat ze niet aan land zijn geraakt in Gaza. De kans was behoorlijk groot dat ze net zoals soldaat Gilad Shalit vier jaar gegijzeld zouden worden in ruil voor meer wapens, bommen en granaten en de vrijlating van Palestijnse massamoordenaars.

Voor de Israëlische daadkracht jegens de Marmara waarbij 9 terroristen van de de Turkse terreurorganisatie IHH om het leven kwamen nadat ze de soldaten hadden aangevallen met bijlen en messen, werd Israël gisteren veroordeeld door de VN. Geen verrassing want Israël werd al veroordeeld door de VN voor deze actie nog vooraleer het onderzoek werd gestart. Het onderzoek was in feite overbodig.

Het verhaal achter de foto:

Een ambtenaar van de Israëlische regering heeft deze foto rondgestuurd waarop de 'humanitaire' goederen worden getoond die aan boord van het zeilbootje de  Irene werden gevonden, een schip van Joodse activisten die getracht hebben de Israëlische zeeblokkade rond Gaza te doorbreken.

Op de foto zijn vier kleine pakketten te zien met een assortiment speelgoed voor kleine kinderen zoals kleurboeken, schilder benodigdheden en kleine poppetjes. De Israëlische ambtenaar wijst naar de getoonde items als het zoveelste bewijs dat het werkelijke doel van deze missie het opzoeken van de confrontatie met het Israëlische leger was door te trachten de blokkade rond Gaza te doorbreken.

De foto's tonen aan dit weer een voorbeeld was van een onnodige provocatie die helemaal niets te maken heeft met het helpen van de mensen in Gaza of hen te voorzien van [dringende] hulpgoederen," zei de ambtenaar.

De Israëlische strijdkrachten hebben de Irene afgelopen dinsdag onderschept en afgeleid naar de haven van Ashdod. Volgens het IDF is de onderschepping vreedzaam verlopen, alhoewel sommige activisten beweren de de Israëlische troepen geweld zouden gebruikt hebben, waaronder het gebruik van tasers.  Waarschijnlijk hadden de activisten verwacht dat ze onthaald zouden worden op taart en gebak. Het schip was vertrokken vanuit de Cypriotische haven Famagusta, en had 10 activisten aan boord: 5 Israëlis, 3 Britten, 1 Duitser en 1 Amerikaan, alleen waren Joden. [bron]

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten