zondag 16 januari 2011

Veel Palestijnen prefereren Israëlisch paspoort

 
De kop van onderstaand artikel is misleidend. Het artikel zelf meldt namelijk dat de Palestijnen die in Jeruzalem wonen de voorkeur geven aan een Israëlisch paspoort.
 
Dit bericht nuanceert wel enigszins de mondiale neiging tot eenzijdige en negatieve beeldvorming over Israël. Het toont aan dat een aanzienlijk deel van de Palestijnse inwoners van  Jeruzalem er niet zeker van is of de nieuw op te richten Palestijnse staat hen in de toekomst hetzelfde kan bieden wat Israël nu doet.

Tj T
 

Trouw 14 januari 2011

Veel Palestijnen prefereren Israëlisch paspoort

(Novum/AP) - Veel Palestijnen in Jeruzalem blijven in het geval van het oprichten van een Palestijnse staat liever in Israël. Bovendien zou zo'n 35 procent van de Palestijnse inwoners van Jeruzalem het Israëlische staatsburgerschap verkiezen boven een eventueel Palestijns staatsburgerschap. Dat blijkt uit een opiniepeiling die deze week is gehouden.

De Palestijnen die de voorkeur geven aan een Israëlisch paspoort voeren grotere bewegingsvrijheid, een hoger inkomen en de Israëlische zorgverzekering aan als redenen voor deze keuze. De peiling werd onder 1039 mensen gehouden door Pechter Middle East Polls en de Amerikaanse denktank Council on Foreign Relations.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten