vrijdag 18 februari 2011

Gaddafi: "Palestijnse vluchtelingen moeten grenzen Israël belagen"


Dit bericht verscheen op talloze websites, vaak met de zin:

"Bij de oprichting van Israël in 1948 werden meer dan 700.000 Palestijnen verdreven. De vluchtelingen en hun nazaten eisen sindsdien vergeefs dat zij naar huis terug kunnen keren. (anp/kve)"

Voor de oprichting van Israel begonnen de Arabieren in Palestina een burgeroorlog tegen de Joden, en een dag na haar oprichting vielen de legers van vier Arabische staten Israel aan. Zij verloren de oorlog, en daarbij zijn ca. 700.000 Palestijnen om verschillende redenen gevlucht. Vanwege het oorlogsgeweld, omdat hun eigen leiders al waren gevlucht, omdat er allerlei vreselijke geruchten de ronde deden, omdat Arabische leiders hen daartoe opriepen en omdat zij door het Israelische leger werden verdreven, soms nadat zij vanuit die plaatsen Joodse konvooien hadden overvallen of Jeruzalem geblokkeerd.

Ghadaffi is verder nauwelijks meer serieus te nemen, hij houdt al veertig jaar zijn eigen volk eronder en leeft er zelf lekker op los. Waarom zo'n uitspraak van hem overal wordt vermeld is mij dan ook een raadsel. Ik hoop dat het Libische volk na Egypte zijn rechten claimt en het land van deze despoot verlost.
 
RP
-----------


'Palestijnen moeten grenzen Israël belagen'
http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article3422321.ece/_Palestijnen_moeten_grenzen_Israel_belagen_.html

TRIPOLI (ANP) - Palestijnse vluchtelingen moeten gebruik maken van de golf volksopstanden in de Arabische wereld door massaal naar de grenzen van Israël te trekken, totdat de Joodse staat hun eisen inwilligt. Dit heeft de Libische leider Muammar Gaddafi zondag gezegd op de staats-tv van zijn land.

,,Vloten schepen moeten de Palestijnen meenemen'', aldus Gaddafi, ,,en wachten aan de Palestijnse kusten todat het probleem is opgelost. Dit is een tijd van volksrevoluties.''
 
,,Wij moeten een probleem creëren voor de wereld. Dit is geen oorlogsverklaring. Dit is een appel voor vrede'', aldus Gaddafi. Bij de oprichting van Israël in 1948 werden meer dan 700.000 Palestijnen verdreven. De vluchtelingen en hun nazaten eisen sindsdien vergeefs dat zij naar huis terug kunnen keren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten