woensdag 20 april 2011

Zuur: criticus Wilders nu zelf voor rechter wegens haatzaaien

 
Als Wilders wordt veroordeeld zou een positief effect daarvan kunnen zijn dat antisemieten en racisten ook makkelijker kunnen worden aangepakt. Ironisch genoeg, of beter gezegd: cynisch genoeg is een van de 'benadeelde mensen' in het proces tegen Wilders, zelf een notoire antisemiet die zaken schrijft als dat "'de Joodse intelligentsia de Holocaust zelf hebben georganiseerd'. Ook stelt De Kreek dat er 'de afgelopen honderd jaar geen groter geteisem is geweest dan de Joden'."
 
Dat lijkt me toch nog wel een graadje erger dan de Koran met Mein Kampf vergelijken, al is dat natuurlijk ook geen toonbeeld van tolerantie.
Maar wat is nou een geschikte straf voor zo iemand? Ja, zijn websites uit de lucht en een flinke boete, maar verder? Verplicht op stage in Yad Vashem? Of een jaartje zware arbeid op een kibboets? Gesprekken met overlevenden (als die dat aankunnen)? Verplicht een serie boeken en films over de Holocaust bekijken? Is zo iemand uberhaupt nog op een of andere manier te beinvloeden?
 
RP
--------

Criticus Wilders nu zelf voor rechter wegens haatzaaien

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/579266/2011/04/18/Criticus-Wilders-nu-zelf-voor-rechter-wegens-haatzaaien.dhtml

Voormalig advocaat Jeroen de Kreek, één van de benadeelde partijen in het proces tegen Geert Wilders, moet zich volgende week zelf voor de Amsterdamse rechter verantwoorden. Hij staat terecht wegens het beledigen van Joden en het aanzetten tot haat. Dat meldt het AD vandaag.

De zaak is het gevolg van een stroom aangiftes tegen De Kreek van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI). Vooral op zijn website hetzuur.nl zou hij al jaren lang antisemitische teksten plaatsen.

Onlangs heeft ook het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) van Ronny Naftaniel aangifte gedaan tegen De Kreek, omdat hij voor Joden beledigende teksten publiceert. Daarbij richt hij zijn pijlen ook op minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken.

Op hetzuur.nl is onder meer te lezen dat 'de Joodse intelligentsia de Holocaust zelf hebben georganiseerd'. Ook stelt De Kreek dat er 'de afgelopen honderd jaar geen groter geteisem is geweest dan de Joden'.

Naftaniel opgetogen
CIDI-directeur Naftaniel is blij dat De Kreek voor de rechter staat om zijn uitspraken over Joden. ,,Goed dat er eindelijk actie wordt ondernomen, al is hij daarmee nog niet van internet verdwenen.''

De Kreek verschijnt geregeld op zittingen in het proces tegen Wilders. Daar wordt hij scherp in de gaten gehouden door beveiligers van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging, die in moeten staan voor de veiligheid van Wilders.

Arabist Hans Jansen, een van de getuigen in de zaak tegen de PVV-leider, onthulde afgelopen week dat hij meermalen door De Kreek is bedreigd met de dood.

In een e-mail zou de hij onder meer hebben geschreven dat Jansen 'als een varken afgeslacht moet worden'. Justitie onderzoekt die bedreigingen. In 2007 werd De Kreek veroordeeld tot 118 dagen cel wegens het bedreigen van toenmalig premier Balkenende. (redactie)
 
18/04/11 12u54
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten