dinsdag 28 juni 2011

NCRV censureert kritiek op Palestijnen P.F. Thomése

 

Natuurlijk wordt er veel gepraat en gefilmd tijdens zo'n reis, en belandt veel meer van de uitspraken niet dan wel in de uiteindelijke reportage. Maar als die bol staat van de opinies hoe vreselijk de schrijvers het Israelische beleid en gedrag wel vinden, kan het geen toeval zijn dat kritische opmerkingen over de Palestijnen eruit geknipt worden. Het zal ook niet voor niets zijn dat het de schrijver zelf, die niet  bekend staat als een "vriend van Israel" zo opvalt dat hij er in de NRC (overigens ook geen vriend van Israel) naar verwijst. De NCRV lijkt met deze reportage vooral haar eigen politieke visie en agenda te willen uitdragen in plaats van objectief verslag te doen, en dat kennen we helaas van meer media.

 

Wouter

_____________

 

NCRV censureert kritiek op Palestijnen P.F. Thomése

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Cultuur-Televisie/300912/NCRV-censureert-kritiek-op-Palestijnen-P.F.-Thomese.htm

zaterdag 25 juni 2011 12:46

Publiek omroep NCRV heeft geknipt in een gesprek met de schrijver P.F. Thomése over het Israëlisch-Palestijns conflict.

Dit schrijft Thomése zaterdag in een artikel in avondkrant NRC Handelsblad.

Reis
Thomése reisde in 2010 op kosten van de vredesorganisatie United Civilians for Peace naar Israël en de Palestijnse gebieden. Hij deed dat samen met de schrijvers Jan Siebelink, Rosita Steenbeek en de van tv-praatprogramma's bekende priester Antoine Bodar.

Een televisieploeg van de NCRV vergezelde het gezelschap. Volgens Thomése werden ze elke avond in hun hotel 'op camera' doorgezaagd met als bedoeling emotie te registreren.

Eigen schuld
Thomése vertelt de NCRV 'dat de Palestijnen het misschien toch ook wel een heel klein beetje aan zichzelf te danken hebben, met hun terroristische en corrupte regeringsleiders'. Die uitspraak wordt er volgens Thomése later uitgeknipt. 

Thomése: 'Het is de bedoeling dat de Palestijnen als slachtoffers worden gezien, anders klopt het format van het NCRV-programma niet meer.'

De NCRV was zaterdag niet bereikbaar voor een reactie. Op 28 juni verschijnt Thoméses boek Grillroom Jeruzalem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten