zondag 17 juli 2011

Israel bombardeert Gaza? Zoek de verschillen:

 

Diverse Nederlandse en Vlaamse kranten berichten over recent oplaaiend geweld in Israel en Gaza, onder koppen als:

 

Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit op Gaza

Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook

Israël bombardeert Gazastrook

 

Powned, niet te verwarren met de linkse politiek correcte kerk, berichtte het volgende:

****************

Israel bombardeert Gaza opnieuw

De Israëlische luchtmacht heeft voor de tweede nacht op rij bombardementen uitgevoerd op de Gazastrook. Net zoals gisternacht waren smokkeltunnels opnieuw het doelwit, maar ook trainingskampen van Hamas zouden op de korrel zijn genomen.

De bombardementen waren volgens een woordvoerder van de Israëlische strijdkrachten een reactie op beschietingen met Qassam-raketten vanuit de Gazastrook. Palestijnen vuurden gisteren zes van deze zelfgemaakte projectielen af op doelen in het zuiden van Israël. Daarbij vielen geen slachtoffers.

Die vielen wel bij de Israëlische bombardementen vannacht. Palestijnse bronnen telden vijf gewonden, terwijl de IDF melding maakt van twee lichtgewonde kinderen.

**************

Vergelijk dit met wat Joods Actueel erover schrijft:

 

Hamas vuurt zes raketten naar woonwijken in Israël

Vrijdag 15 Juli 2011 12:49

 

Gisteren werden vanuit Gaza zes raketten afgevuurd op het Zuiden van Israël. Iron Dome, het nieuwe Israëlische antiraketsysteem faalde en geen enkel projectiel werd onderschept. De raketten kwamen als bij wonder enkel op open terrein terecht waardoor er geen slachtoffers vielen, wel moest de brandweer uitrukken om branden te blussen.

-

De Hamasterroristen gebruiken nu Google maps in de hoop burgerwoningen en scholen te treffen maar de projectielen leggen een grillige weg af. Juist daarom werd verschillende keren een rood alertsignaal gegeven. Op dat ogenblik hebben inwoners in het Zuiden ongeveer vijftien seconden om zichzelf in veiligheid te brengen. Dat is vooral voor kleine kinderen, bejaarden en gehandicapten elke keer een heikele onderneming en voor alle inwoners is het een stresserende en traumatische situatie.

-

Als vergelding heeft de IAF bombardementen uitgevoerd op twee smokkeltunnels en op verschillende trainingskampen van Hamas waarbij twee jonge terroristen-in-opleiding licht gewond geraakten.

  

Dat is natuurlijk de juiste volgorde. Hamas (of andere terroristen, er staat meestal geen naam op) vuurde raketten af op Israelische dorpen en woongebieden, met als doel daar dood en verderf te zaaien. Ze misten doel, maar leidden wel tot paniek en stress. Overigens, voor al diegenen die menen dat Hamas zo pragmatisch is geworden: Hamas eert aan de lopende band 'martelaren' en verheerlijkt geweld tegen Israel. Daarop voert Israel aanvallen uit, gericht op Hamas' militaire activiteiten zoals de smokkeltunnels en trainingskampen. Volkomen legitieme doelwitten dus, in reactie op raketten op burgerdoelen die zomaar werden afgevuurd. Maar de media brengen het liever als een spiraal van geweld, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen het doel van dat geweld en slechts het aantal slachtoffers graadmeter is van hoe fout dit geweld is.

RP

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten