zaterdag 30 juli 2011

Sander van Hoorn nieuwe NOS-correspondent Midden-Oosten

 

Sander van Hoorn, verslaggever bij het NOS journaal voor Israel en de Palestijnse gebieden, gaat Nicole le Fever vervangen en voortaan over de Arabische landen berichten. Een freelancer zal zijn gebied overnemen en een rondreizende verslaggever zal hem in de Arabische wereld bijstaan wanneer dat nodig is. Israel zal een kleinere rol gaan spelen en de Arabische een grotere. Dat is waarschijnlijk mede ingegeven door de Arabische lente, die niemand aan zag komen en waarschijnlijk nog wel een vervolg zal krijgen op de een of andere manier. Dat Israel een kleinere rol gaat spelen lijkt mij overigens een prima zaak. Beter geen verslaggeving dan beroerde, suggestieve, eenzijdige en soms ronduit leugenachtige. Of Van Hoorn in de Arabische wereld een goede correspondent zal zijn waag ik te betwijfelen. Hij is het type dat erg slecht in staat is zijn mening voor zich te houden en gewoon de feiten te geven. Hij is ook te bevooroordeeld en te mode gevoelig, en zal waarschijnlijk de macht en het radicalisme van streng-islamitische bewegingen bagatelliseren, zoals veel journalisten tegenwoordig doen. 

 

RP

---------- 

 

Sander van Hoorn nieuwe Arabië-correspondent NOS

 

Sander an Hoorn wordt de multimediale correspondent voor NOS Nieuws in de Arabische wereld. Van Hoorn is reeds als correspondent voor de NOS actief in Israël en de Palestijnse gebieden. De 40-jarige Van Hoorn richt zich in zijn nieuwe werkgebied op alle actualiteiten in de regio die zich uitstrekt van Marokko tot Irak en van Syrië tot Jemen, plus de niet-Arabische staat Iran. Nicole le Fever (46), sinds 2006 correspondent van de NOS in het Midden-Oosten, keert deze zomer terug naar Nederland waar zij aan de slag gaat als algemeen verslaggever.

Sander van Hoorn krijgt vanuit Hilversum ondersteuning van een rondreizende verslaggever. Afhankelijk van de actualiteit wordt deze voor een bepaalde periode, variërend van enkele weken tot enkele maanden, in een Arabisch land gestationeerd. Deze vacature wordt in de komende periode ingevuld. Tot het nieuwe team operationeel is, blijft Nicole le Fever de ontwikkelingen in de Arabische wereld voor de NOS volgen. Sander van Hoorn gaat zich in Beiroet vestigen.

Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff: "De Arabische wereld is volop in beweging en de aanwezigheid van de NOS in die regio is dat ook. Door nieuwe accenten te leggen hopen we nog beter in te kunnen spelen op de actuele ontwikkelingen. Ik ben blij dat Nicole en Sander, die de afgelopen jaren verslag hebben gedaan van alle grote nieuwsgebeurtenissen in respectievelijk het Midden-Oosten en Israël, hun kennis en ervaring voor de NOS blijven inzetten in hun nieuwe functies." 

 

 

Van Hoorn nieuwe NOS-correspondent Midden-Oosten

http://binnenland.nieuws.nl/652764/van_hoorn_nieuwe_nos-correspondent_midden-oosten

(Novum) - Sander van Hoorn wordt de nieuwe correspondent voor NOS Nieuws in de Arabische wereld. Hij vervangt Nicole le Fever, die na vijf jaar terugkeert naar Nederland.

De 40-jarige Van Hoorn werkte al als correspondent voor de NOS in Israël en de Palestijnse gebieden. Zijn nieuwe werkgebied strekt van Marokko tot Iran. Hij gaat zich vestigen in Beiroet, zegt de NOS dinsdag.

De nieuwsorganisatie stelt binnenkort ook een 'rondreizende verslaggever' aan. Deze wordt 'afhankelijk van de actualiteit' ingezet in verschillende Arabische landen. Tot de vacature is vervuld, blijft Le Fever in het Midden-Oosten. Na terugkomst wordt de 46-jarige journaliste algemeen verslaggever bij de NOS.

De aanstelling van Van Hoorn en de reizende verslaggever horen bij een nieuwe aanpak van de NOS in de Arabische wereld. De verslaggever gaat verhalen brengen uit allerlei landen in de regio, terwijl 'Israël en de bezette Palestijnse gebieden' structureel 'een kleinere rol' gaan spelen. Verslaggeving in dat gebied wordt uitbesteed aan een nog aan te stellen freelancejournalist.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten