zaterdag 11 februari 2012

Dertig illegale Palestijnse woningen gesloopt in Gaza

 

Wanneer Israel huizen van Arabieren verwoest – om welke reden dan ook – komt het in de landelijke en regionale kranten, en als er geen Elfstedenkoorts is ook op het acht uur journaal. Ik vraag me bij die berichten vaker af hoe vaak het voorkomt dat in pak hem beet Athene of Cairo huizen door de gemeente worden afgebroken omdat ze illegaal gebouwd zijn, niet aan voorschriften voldoen of om welke reden dan ook. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik het per definitie goedkeur, en ik denk dat er altijd alles aan gedaan moet worden om te voorkomen dat mensen op straat komen te staan, maar de aandacht hiervoor is wel wat disproportioneel. Nu blijkt dat ook Hamas geregeld huizen vernielt (dit is niet de eerste keer dat ik zoiets lees) en nee, ik ben het in geen enkele krant tegen gekomen.

 

RP

---------

 

Sometimes, no one cares when Palestinian Arab homes are demolished

http://elderofziyon.blogspot.com/2012/02/sometimes-no-one-cares-when-palestinian.html

 

30 homes were destroyed in the territories yesterday - and there is no outcry.

The reason, of course, is that the homes were in Gaza City and it is Hamas doing the destruction.

Palestine Press Agency (seemingly now only on Facebook as a result of hackers) reports that Hamas bulldozers destroyed 30 homes and displaced dozens of families last night, because they built them on government land, sending the families into the cold without notice. 

It will be interesting to see if Amnesty International or Human Rights Watch issue any reports about this. 

Even more so, I look forward to seeing the condemnations from all those supposedly "pro-Palestinian" organizations who issue mountains of press releases on behalf of their beloved oppressed pets when they perceive any injustice against them.

Any injustice, that is, as long as they can blame Jews.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten