dinsdag 18 maart 2014

Israël zou wapenvondst Iran publicitair uitgebuit hebben

 

Door Tjalling.

Afgelopen 10 maart was er tijdens een kort item in Nieuwsuur  (op 2:54 min.) aandacht voor het vrachtschip Klos-C, dat onder Panamese vlag vaart en volgeladen was met zeer gevaarlijke wapens, die het leven van miljoenen Israëli’s in gevaar hadden kunnen brengen.

Israël heeft het commando van het schip overgenomen en het naar Eilat opgebracht. Naar aanleiding hiervan heeft Israël een reis voor buitenlandse persmensen georganiseerd, om te tonen hoe omvangrijk en gevaarlijk deze wapenvondst was. Monique van Hoogstraten legt dit in de uitzending uit als dè gelegenheid voor Israël om hiermee aan de wereld te kunnen laten zien wat de intenties van Iran zijn. Daarom zou volgens Van Hoogstraten de vondst door Israël 'publicitair zijn uitgebuit'. Het is op z’n minst te begrijpen dat Israël buitenlandse persmensen heeft uitgenodigd om de vondst te kunnen registreren. Het ging immers niet om onschuldig vuurwerk. In haar commentaar gaf ook van Hoogstraten toe dat het om een `serieuze lading’  ging. Die georganiseerde reis voor de pers kan dus niet enkel gebracht worden als een publicitaire stunt.

Terzijde moet nog worden opgemerkt dat een raketaanval vanuit Gaza op Israël in het late
TV -journaal van 13 maart (op 5:24 min.) wordt gebagatelliseerd, omdat die nauwelijks materiële schade aangericht zou hebben. Er wordt hier volledig voorbijgegaan aan de immateriële schade, het menselijk leed van veel Israëli’s, die al zo’n  twaalf jaar lijden onder deze raketaanvallen, waardoor velen van hen getraumatiseerd raken.

http://www.bnr.nl/nieuws/896484-1403/isral-onderschept-schip-met-iraanse-wapens

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten