donderdag 14 augustus 2014

Israels ontstaan

Reactie op anoniem commentaar

 

Beste vrienden,

 

 

Graag wil ik reageren op een anoniem gestuurd bericht naar aanleiding van mijn opinie op vrijdag 8 augustus: “hoe anders is reactie op ISIS dan op Hamas”..

 

De anonieme schrijver  beroept zich op een ontstaansgeschiedenis van Israel die niet klopt door voorbij te gaan aan het feit dat Israel uit het Mandaatgebied van Engeland ontstaan is en niet uit een Palestijnse staat die nog nooit bestaan heeft.

Als men niet geheel op de hoogte is van de geschiedenis en het ontstaan van de staat Israël kan ik me voorstellen dat er op een dergelijke wijze wordt gereageerd alsof het land van de Palestijnen is afgepakt.

 

 

Inderdaad, zoals de schrijver stelt, is het Joodse volk door de eeuwen heen vervolgd waarbij vooral tijdens de laatste WO11 er 6 miljoen joden zijn vermoord.

Deze eeuwen lange vervolgingen met als absoluut dieptepunt de shoa zijn de oorzaak dat we vanaf de 19`eeuw zijn gaan zoeken naar een mogelijkheid van een eigen land om zodoende de geëigende uitspraak "DIT NOOIT MEER" gestalte te kunnen geven. Altijd leefden er al Joden en Arabieren in het land samen onder een dak doch nooit als Staat. Het was koloniaal gebied, door Engels Mandaat bestuurd en in 1947 uitgeroepen door de VN via het delingsplan als zelfstandig land voor de Joden en als de Joodse Staat Israël in 1948. De bedoeling was gelijktijdig een Palestijnse staat uit te roepen, maar de Arabieren weigerden de aangenomen VN-resolutie te aanvaarden, eigenlijk tot op de dag van vandaag.

 

 

Vanaf die tijd zijn de Arabische landen zich gaan verzetten tegen de Staat Israël en begonnen met vernietigingsplannen. Hamas werd opgericht met in haar handvest uitroeiing van de Staat Israël. 

Is het dan zo gek dat,  als de buren constant raketten zenden op het grondgebied van Israël ,  men zich gaat verdedigen. Als er iemand in vrede zou willen leven is dat Israël.

Maar met de grote ingezaaide haat tegen de Joden vanuit de Arabische wereld zal dit nog een lange weg te gaan zijn.

 

 

Gisteravond bij Knevel en v.d. Brink werd bekend dat een hoge ambtenaar van justitie had vermeld dat ISIS was opgezet door een complot theorie van Israël.  Gekker moet het natuurlijk niet worden. Wanneer we hiermee doorgaan zal vrede nog ver te zoeken zijn.

Misschien is het verstandig als de anonieme schrijver zich wat verder verdiept in de juistheid van de Joodse Geschiedenis.

In ieder geval zijn we geen haatdragend en moordend volk we respecteren ons en ieders leven.

 

Matty

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten