vrijdag 14 november 2014

Hamas dreigt weer

 

De zogenaamde weerloze slachtoffers van Gaza dreigen weer met oorlog.

 

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4591945,00.html

Hamas wil de wereld doen geloven dat de laatste oorlog Israels schuld was. Toch was de aanleiding tot die oorlog de raketregen vanuit Gaza op Israel, een regen die elke dag heftiger werd. Premier Netanyahoe had gezegd dat zachtheid met zachtheid beantwoord zou worden, maar hardheid met hardheid en meende dat deze zeer redelijke opstelling Hamas zou doen inzien dat de raketregen op moest houden. Het tegendeel was het geval. Israel reageerde dus met de opdracht aan het leger de raketregen vanuit Gaza te laten ophouden. Tijdens die oorlog bood Israel wapenstilstanden aan die alleen door Hamas aanvaard werden als er veel internationale druk werd uitgeoefend. Bovendien verbrak Hamas voortijdig de wapenstilstanden keer op keer. Dit lijkt meer op agressie dan op weerloze slachtoffers. Nadat de laatste wapenstilstand was ingegaan riep Hamas triomfantelijk dat ze gewonnen hadden. Meteen werden video`s getoond waarop werd getoond dat de terreurtunnels herbouwd werden. Sement dat voor herbouw van Gaza bestemd was werd dus voor terreur ingezet. Toch liet Israel bouwmateriaal door omdat de mensen in Gaza echt moesten gaan opbouwen.Die wederopbouw moest op nadrukkelijk verzoek van de VN en de internationale gemeenschap onder leiding van de eenheidsregering van Fatah en Hamas plaatsvinden. Dit zou volgens die gemeenschap misbruik van cementaanvoer verhinderen. Echter Fatah en Hamas verkeren weer in staat van oorlog met elkaar, dus werd deze eis resoluut door Hamas afgewezen. Vervolgens begon Hamas weer raketten af te schieten op Israel. Daarop sloot Israel de grens met Gaza. Doordat Egypte de grens met Gaza ook hermetisch sluit in verband met terreuraanslagen in de Sinai vanuit Gaza, is er nu een echte blokkade. En nu jammert Hamas dat Israel herbouw verhindert! En wat doe je dan om je klacht kracht bij te zetten? Dan dreig je met geweld, dat je weer een raketaanval zal beginnen en de oorlog hervatten.

Hamas threatens to renew violence if Israel prevents Gaza reconstruction

Izz ad-Din al-Qassam spokesman warns 'the fight is not over,' saying 'if the siege on Gaza and the obstacles for reconstruction remain, there will be a new explosion.

En de Internationale gemeenschap? Die doet net of zijn neus bloedt net als altijd en zal pas reageren als Israel weer zijn burgers moet verdedigen en lanceerplaatsen van raketten gaat vernietigen. En de schuldige van nieuw geweld is......Israel natuurlijk.

 

 

MS

 

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4591945,00.html

 

RAFAH - The military wing of the Palestinian Islamist movement Hamas warned Thursday of renewed violence unless Israel allows the reconstruction of the war-battered Gaza Strip.

 "We are saying to all sides - if the siege on Gaza and the obstacles for reconstruction remain, there will be a new explosion," said Abu Obeida, spokesman of the Izz ad-Din al-Qassam Brigades.

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten