vrijdag 7 november 2014

Hamas gaat door met raketbeschietingen, nu ook op eigen mensen.

Raketten lijken nu het antwoord van Hamas op iedere onenigheid, zelfs als dat het bezoek van de Buitenland Vertegenwoordiger van de EU Frederica Mogherini in de weg staat.

 

Dat Hamas raketten op Israel afschiett om zijn onvrede met Israel duidelijk te maken, weten we natuurlijk. De internationale gemeenschap vergoelijkt dit gesmijt met raketten omdat de mensen in Gaza geen andere keus zouden hebben.

Dit is een soort goedkeuring voor terroristisch gedrag, vooral vanuit linkse kringen. Dat die goedkeuring goed wordt verstaan door Hamas bewijst het door gewoon door te gaan met het schieten van raketten. Al tweemaal eerder na de laatste wapenstilstand tussen Hamas en Israel in augustus heeft Hamas Israel weer beschoten.Ook vandaag stonden raketten voor Israel op het programma, maar kwamen die raketten in Gaza zelf neer.

Gaza rocket misses Israel, as 'IS-backed' blasts rock Strip A 'Color Red' siren sounded Friday morning in Israel's Gaza-border communities, indicating an incoming rocket from Gaza. Shortly thereafter, it became clear that a rocket had not exploded in Israeli territory, but rather fell in Gaza. The incident was believed to have been a failed launch attempt that landed inside the Strip.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4589209,00.html

Maar niet alleen onvrede met Israel is goed voor het afschieten van raketten, ook Fatah blijkt een goed doelwit. Meanwhile, on Thursday night a series of nearly simultaneous explosions occurred in Hamas-controlled Gaza, targeting officials from Palestinian President Mahmoud Abbas' Fatah party. Dit laatste meldt Trouw ook, maar natuurlijk niet dat ook Israel weer doelwit was.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3784812/2014/11/07/Explosies-bij-huizen-Palestijnse-partijbazen.dhtml

De aanslagen die echt binnen Gaza bedoeld waren werden uitgevoerd op huizen van Fatahleiders die in Gaza wonen. Hun wordt gesommeerd tot 15 november in huis te blijven om de herdenking van Arafat te verhinderen.  Nu is dat niet de eerste aanslag op Fatahleden in Gaza sinds de laatste oorlog. Tijdens en na de oorlog werden zonder enige vorm van proces Fatahleden geexecuteerd door Hamas zogenaamd omdat deze mensen spionnen waren. De eenheidsregering van Hamas en Fatah komt steeds verder in de problemen door al deze onenigheden. Er zijn al langere tijd oplopende spanningen sinds zij weer samen een regering vormen. Zo wist Fatah niets van de ontvoering van de drie Israelische tieners in juni en ontkende Hamas aanvankelijk glashard dit op touw te hebben gezt. Ook was Abbas tegen de vele raketten vanuit Gaza op Israel en wilde hij een harde confrontatie voorkomen. Hamas plande een coup in Samaria en Judea tegen Abbas  tijdens de Gaza-oorlog, maar die mislukte. Hamas wees de rol van Fatah bij de heropbouw van Gaza na de wapenstilstand met Israel af, maar had internationaal gezien geen keus. Hamas pleit openlijk voor een derde intifada terwijl Fatah dat niet openlijk zegt. En nu zijn dus Fatahleden in Gaza weer doelwit, net nu de nieuwe buitenland-vertegenwoordiger van de EU Federica Mogherini Gaza zou bezoeken De Eerste minister van de eenheidsregering Rami Hamdallah zou morgen, zaterdag, Mogherini begeleiden bij haar bezoek, maar Hamdallah heeft dit bezoek nu afgezegd. Of dit betekent dat Mogherini nu helemaal niet naar Gaza gaat is niet bekend.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/187171#.VFynEl50z4Y

 

MS

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten