dinsdag 18 november 2014

Weer een aanslag in Israel

Abbas heeft met zijn ophitsing de kurk van de fles gehaald.

 

Zoals gisteren al op dit blog werd geschreven loopt de escalatie van geweld, vooral in Jeruzalem, hoog op. Door de Pavlov-reactie bij de Palestijnen (en eigenlijk in de hele Arabische wereld) om op doden in eigen kring de oorzaak onherroepelijk aan Israel en/of de Joden toe te schrijven dreigt nu de ene wraakactie op de andere te worden uitgevoerd. De moordpartij vandaag in een synagoge wordt gezien als reactie op de dood van de Palestijn die hangend in zijn bus werd gevonden gisteren. De politie heeft weliswaar sectie laten verrichten op die man uit de bus met behulp van een Palestijnse dokter, maar de uitkomst dat de man zichzelf had opgehangen en dat er geen tekenen van mishandeling waren kwam sowieso te laat. De Palestijnse kranten en de sociale media hadden al de vreselijkste aanvallen als lynchepartijen van kolonisten of andere Joodse aanvallers rondgestrooid. Ook bleven de familieleden van de man, zelfs nadat het onderzoek bekend was, beweren dat ze de aanvallers zelf gezien hadden.

Vandaag renden twee Palestijnen een synagoge in schietend en daarnaast met messen en bijlen bewapend. Ze wisten 4 mensen te doden, drie Amerikanen en een Engelsman. http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3792796/2014/11/18/Doden-bij-terreuraanslag-voor-synagoge-Jeruzalem.dhtml  Zowel de islamitische Jihad als Hamas als het Volksfront http://www.volkskrant.nl/buitenland/volksfront-eist-aanslag-jeruzalem-op-zeker-vier-doden~a3792831/ eisen de aanslag op, want men is er trots op. De daders werden doodgeschoten, maar de familie viert feest over deze heroische daad van hun zonen. Dat lijkt bij dergelijke gebeurtenissen nog het ziekst van alles: vreugde dat er mensen gedood worden. Het is precies als bij IS: het liefst zet men de slachting op internet om de wereld duidelijk te maken dat men trots is op dergelijke daden. Abbas heeft zijn afkeuring uitgesproken en iedereen vergeet terstond dat dezelfde Abbas en zijn partij Fatah oproepen tot geweld. Niet in het Engels natuurlijk, maar in het Arabisch. (Zie hiervoor onder andere dit blog van 11 november. aanwakkerend geweld in Israel  ) Op de website van Fatah staan cartoons met directe oproepen tot aanslagen. Vandaar dat de European Jewish Congress de EU oproept  hulpgelden aan de PA op voorwaarden te verstrekken en dat men deze ophitsing per direct dient te staken en tot deescalering van het geweld dient over te gaan. Alleen Israel aanspreken op eventuele bouwplannen zal deze spiraal van geweld echt niet doen afnemen! Bovendien geeft menig parlementslid door zijn begrip te tonen voor terreur omdat het zo uitzichtloos is voor de Palestijnen alleen maar een signaal af dat terreur oke is. Alsof terreur niet onder alle omstandigheden verwerpelijk is.

Er is echter nog een buitengewoon gevaarlijke ontwikkeling zichtbaar: het geweld krijgt een zwaar religieus karakter. Het feit dat  terroristen zelfs een gebedshuis binnengaan om te moorden is ongekend. Er is altijd een regel geweest gebedshuizen te respecteren, maar kennelijk is de haat voor Joden zo groot, dat zelfs synagogen ontwijd mogen worden. Zodra er iemand naar de Al Aqsamoskee wijst schreeuwt de hele Arabische wereld moord en brand, maar moorden begaan in synagoges, dat levert gejuich op. Het wordt tijd dat de wereld gaat beseffen dat we met mensen met zeer zieke ideeen te maken hebben.

 

MS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten