vrijdag 12 december 2014

Palestijnse vredesactivist keert zich tegen Hamas en UNRWA

Malala benaderd door vredesactivist Bassem Eid om Hamas en UNRWA vooral niet te steunen.

 

Het lijkt erop dat bij bepaalde Palestijnen begint door te dringen van wie ze echt wat te vrezen hebben. Dat Hamas onder de vijanden valt hoeft geen verbazing te wekken. Maar ook UNRWA begint kritiek te krijgen. Dat laatste is opmerkelijk, want UNRWA wordt geacht juist voor de Palestijnen op te komen. In de praktijk blijkt UNRWA slechts in Gaza te opereren, dus voor een fractie van het aantal Palestijnen waarvoor het is opgericht.. Daarover gingen al enkele blogs: http://israel-in-de-media.blogspot.nl/ waarin beschreven wordt dat Palestijnen buiten de PA en Gaza helemaal niets van UNRWA hebben te verwachten, maar dat hun ellendige situatie juist door UNRWA alleen verlengd wordt. En ook werd bericht dat UNRWA tegen de VN ingaat. http://israel-in-de-media.blogspot.nl/2014/11/unrwa-juicht-waar-vn-veroordeelt.html en kijk, nu legt Bassem Eid in een brief aan Malala uit hoe Hamas UNRWA in Gaza feitelijk heeft overgenomen. Hij (een Palestijn!) blijkt niet verbaasd dat er raketlanceerplaatsen in VN-scholen werden gevonden..En hij beschrijft dat de belangrijkste zorg voor Hamas na de oorlog was aanvulling van raketten en aanleg van tunnels.. That rocket launchers were found at UN facilities was hardly surprising Hij beschrijft dat 15 jaar geleden het hele schoolsysteem van UNRWA door Hamas werd overgenomen. Rond 2012 bestond 90% van UNRWA uit Hamasleden. Hij zegt daarover dat de scholen dus in handen zijn van de radicale islam en de kinderen voorbereiden op de gewapende strijd tegen Israel. De organisatie Al-Kutla Al-Islamiya nam het curriculum over van de scholen en introduceerde nieuwe boeken waardoor een dodelijke ideologie de scholen binnen kwam.En ondanks dat deze zaken breed bekend zijn wordt UNRWA gefinancierd door de VS en door Israel(!). Men ziet er een hulpverlenende organisatie in.

Bassem Eid schrijft: lieve Malala, het is goed dat je de kinderen van Gaza wil steunen, want dat is hard nodig, maar geef het geld alsjeblieft niet aan UNRWA, maar kom het zelf brengen aan de juiste mensen. Malala, je bent uitgenodigd bij ons thuis te komen en wij zijn heel trots op jou.

Lees verder de brief aan Malala .

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4602659,00.html

Nobel laureate Malala Yousafzai asked to prevent funds from reaching terror organization or UN body; 'Hamas acts according to the principles of radical Islam, not of the UN principles,' Bassem Eid writes in open-letter.

 

MS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten