woensdag 10 december 2014

VN-vertegenwoordigers in Gaza willen vrije pers beperken terwijl de Mensenrechten Raad in Gaza antisemitische uitspraken doet

UNRWA-topmensen vragen om boycot van een krant die een artikel van boze Palestijnen publiceert terwijl de Mensenrechtenraad voor de Palestijnen antisemitische uitspraken doet.

 

Van 2008 tot 2014 was Richard Falk voorzitter van de VN Mensenrechtenraad voor de Palestijnen. De opdracht voor deze VN Mensenrechtenraad is. the mandate holder must investigate only Israel’s human rights violations. Investigating Palestinians is off limits.  Falk is een aanhanger van de complottheorie over 9/11 en praat de aanslag tijdens de marathon in Boston goed. In een artikel stelt Falk dat het geen onverantwoorde constatering is om de behandeling van de Palestijnen te associeren met collectieve  nazi-misdaden.  http://www.discoverthenetworks.org/individualProfile.asp?indid=2200  Ook  publiceert hij een antisemitische cartoon, waarbij een bloeddorstige hond een joods hoofddeksel draagt. Nadat UN-Watch de cartoon aan de kaak stelt ontkent Falk dat hij zoiets heeft gedaan. Hij noemt het een leugen, maar haalt de cartoon wel weg. Een lange lijst valt samen te stellen over verdere antisemitische uitspraken en anti-Israelisch gedrag, maar hij is nu weg. De opvolger van Falk dit jaar is Makarim Wibisono. Geen echte verbetering. Hij komt uit Indonesie dat Israel niet erkent. Hij was de president van de VN Mensenrechten Commissie, waarvan zelfs Koffi Annan zei dat de commissie een schaduw werpt over de reputatie van de gehele VN. Tot zijn benoeming bij de VN mensenrechtenraad voor Palestina was hij als adviseur verbonden aan de NGO The Third Network. Deze NGO doet uitspraken als: Israel is guilty of “bestiality, barbarity,” AIPAC pays “cash and other perks”  for “towing the Zionist line,” and “the US plays the role of God in modern times” holding “back the sun to enable Israel…to finish the job” against its Arab victims.  

Naast deze zeer dubieuze VN-Mensenrechtenraad hebben de Palestijnen te maken met UNRWA, een VN-vluchtelingenorganisatie die enkel en alleen voor de Palestijnen is opgericht naast de UNHCR die voor alle andere vluchtelingen ter wereld moet zorgen en die (de UNHCR) minder geld ter beschikking heeft dan UNRWA. In al die jaren sinds de oprichting in 1948 heeft UNRWA niet bijgedragen aan het oplossen van de problemen van de Palestijnse vluchtelingen, maar ze eerder verergerd  UNRWA juicht, waar VN veroordeelt       

Ook Palestijnen beginnen dit door te krijgen en een aantal heeft een beroep gedaan op de wereld om UNRWA te hervormen.  

http://www.jpost.com/Opinion/Proud-Palestinians-must-lead-the-fight-to-reform-UNRWA-383366 Proud Palestinians must lead the fight to reform UNRWA ."We can no longer deny our responsibility for the future of our people." We Palestinians can no longer deny our responsibility for the destiny of our people. For 26 years I have been devoting my life to the mission of defending human rights. I have seen wars and terror. I live in Jerusalem and was brought up in an United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) refugee camp in Shuafat, a refugee camp like 58 other UNRWA refugee camps created for the sole purpose of keep Palestinian Arab people in “temporary” conditions, for 65 years, under the false pretense and specious promise of the “right of return” to pre-1948 villages that do not exist.
reform UNRWA and predicate future aid to UNRWA on reasonable conditions:
1. Audit all funds allocated to UNRWA, which operates with a $1.2b. budget.
2. Introduce UN High Commissioner for Refugees standards to UNRWA, to encourage permanent refugee settlement.
3. Cancel the UNRWA war curriculum, based on principles of jihad, martyrdom and right of return by force of arms.
4. Demand that UNRWA schools conform to the UNRWA slogan: “Peace Starts Here.”
5. Dismiss UNRWA employees affiliated with Hamas, defined by the donor nations to UNRWA as a terrorist entity.
It is therefore the responsibility of the Palestinian people to rebel against the arbitrary administration of UNRWA, which seeks to perpetuate our refugee status instead of helping our people to strive for a better future.
Door plaatsing van bovengenoemd artikel in de Jerusalem Post zijn de topman Pierre Kraehenbuehl  en woordvoerder Chris Gunness  van UNRWA zo kwaad geworden dat ze de ambassadeur van de VN, Power, een brief hebben geschreven om de Jerusalem Post te boycotten. Zo werkt UNRWA kennelijk: als iets je niet zint moet je boycotten, ook al gaat dat ten koste van een vrije pers. Nu is dat in Gaza en de PA natuurlijk niets nieuws, maar aan de orde van de dag, maar dat officiele VN-vertegenwoordigers dit middel willen inzetten geeft het failliet van deze organisaties aan waar het om instellingen gaat die democratische landen steunen.

 

MS

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten