woensdag 14 januari 2015

Abbas, de gematigde

De vervorming van de realiteit in Parijs

 

Op 11 december schreven wij over de Palestijnse blogger Waleed Al Husseini die zich toen al niet veilig achtte in Frankrijk vanwege zijn atheistische blog. In het artikel van de Israelische krant  stond : “Na zijn vrijlating kwam de veiligheidsdienst nog geregeld langs, werd hij een tijdje vastgezet en werden dreigementen geuit. Husseini besloot de PA te ontvluchten en vertrok naar Jordanie op een visum dat de Franse ambassade verzorgde en van daaruit naar Parijs waar zijn asielaanvraag is ingediend. Maar desondanks heeft hij nog steeds het gevoel niet veilig te zijn.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/188404#.VIdiNV50z4Y

Vandaag komt zijn boek uit  'Blasphémateur'  http://www.trouw.nl/tr/nl/4728/Islam/article/detail/3829481/2015/01/14/Palestijnse-atheist-publiceert-vandaag-boek-in-Parijs.dhtml    Al Husseini  vreest voor zijn leven, zeker na de gebeurtenissen van afgelopen week bij  Charlie Hebdo, maar vindt desondanks dat zijn boek nu wel moet uitkomen.

Dit is natuurlijk interessant in het licht van het feit dat Abbas zondag mee moest lopen in de mars in Parijs. Naast het feit dat de PA terrorisme uitvoert, verheerlijkt en aanmoedigt is het natuurlijk een aanfluiting dat deze man, Abbas, in Parijs verschijnt op het moment dat een Palestijn de Palestijnse staat niet alleen ontvlucht is vanwege zijn weblog en de daarop volgende  opsluiting in een gevangenis , maar dat deze zelfde Palestijn vandaag in Parijs voor zijn leven vreest vanwege de dreigementen die hij in Palestina kreeg toegevoegd.  Al-Husseini groeide niet op in Gaza, waar Hamas de dienst uitmaakt, maar op de Westelijke Jordaanoever. Daar is het gezag, in ieder geval in theorie, seculier. "Ik had niet gedacht dat ik achter de tralies zou belanden. Maar mijn blog werd enorm veel gelezen en daardoor werd ik een probleem voor de autoriteiten."  Al Husseini zegt het volgende op de vraag: Wijst de overgrote meerderheid van de moslims het moorden dan niet af? Al-Husseini meent van niet. ''Het is eerder andersom: vrijwel alle moslims zijn ervan overtuigd dat de profeet niet mag worden beledigd en dat de moorden dus gerechtvaardigd zijn. Veel moslims hebben een aanvaardbare, geruststellende boodschap voor de buitenwereld maar denken ondertussen iets anders.'' Dat Abbas zondag vooropliep in de historische mars, vindt Al-Husseini 'ongelooflijk'. "Abbas was er alleen omdat hij steun nodig heeft. Met de vrijheid van meningsuiting heeft deze man helemaal niets.''

Dit geeft maar weer eens aan hoe vervormd en hervormd het denken in Europa en zeker in Nederland is over Abbas.” Abbas is de vredestichter, hij wil niets liever. Abbas is seculier en geen fanatieke moslim. Abbas wil een democratische staat leiden met vrijheid voor iedereen”  In werkelijkheid wil Abbas helemaal geen vrede, maar sabotteert hij onderhandelingen, gaat hij onverstoorbaar zijn weg om zijn zin te krijgen in al zijn eisen en probeert hij niet alleen Israels gewettigde eisen te omzeilen, maar ziet hij kans Israel als de kwaadwillige neer te zetten en internationaal te isoleren. Abbas staat volledig in de traditie van Arrafat.  Dat de Palestijnen in Jeruzalem op 9/11 stonden te dansen mag niet meer verteld worden en dat de autoriteiten snoepjes uitdeelden om die aanslag te vieren, is volledig vergeten. Abbas schreef een “wetenschappelijk” boek over de Holocaust, waarin hij schrijft dat die zwaar wordt overdreven. De aanslagplegers op de sjoel in Jeruzalem, Ghassan en Uday Abu Jamal, waarbij vijf mensen werden afgeslacht eind vorig jaar, gaf Abbas officieel de status van martier. En als hij niet naar Parijs was gegaan had hij waarschijnlijk hetzelfde gedaan met de terroristen van Parijs.

Zo worden wij gehersenspoeld tot de idee dat de Palestijnen vredelievende en zielige mensen zijn en dat het volkomen begrijpelijk is dat deze vriendelijke mensen hun toevlucht nemen tot moord, terrorisme en leugens. Behalve dan als er opeens een aanslag in ons midden gebeurt en liefst niet op Joden. Dan gaan de ogen even open, maar staan de begrijpers en toedekkers al weer klaar.

 

MS

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten