vrijdag 16 januari 2015

Europa ondervindt de dreiging van islamisme maar is bang oorzaken echt te duiden

Media proberen de dreiging voor Joden te downplayen.

 

Vanmorgen in het ochtendjournaal op NPS1 werd een vredelievende jongedame van christelijke huize geinterviewd. Deze dame heeft de islam omarmd en voelt zich te kort gedaan door alle beschuldigingen aan de moslimwereld. Natuurlijk heeft ze gelijk dat je niet alle moslims de terreur van vandaag kunt verwijten, maar je moet jezelf echt geweld aandoen om de moslim-link te ontkennen. Deze dame was erg geschokt door de twaalf (12 !!!!) doden in Frankrijk verleden week en bestond het Gaza erbij te halen waar 12 journalisten zouden zijn vermoord zonder dat wij ons daar druk over maakten. Nu kan het aan mij liggen, maar ik heb inderdaad niets gehoord over een clubje vreedzame journalisten in Gaza waar iemand (Israelisch???) zo maar het vuur op zou hebben geopend. Ik snap sowieso niet wat Gaza hiermee te maken heeft. De terreurdaders kwamen niet uit Gaza of uit de PA, ze waren geen familie van en in hun eigen thuislanden is genoeg aan de hand om boos te zijn. Dan gaat het wel om moslims tegen moslims, maar ja, daar kun je in Frankrijk niet voor gaan moorden. Dat de juffrouw van vanmorgen de Joodse slachtoffers niet betreurde, ze althans negeerde, kan op geen enkele wijze goedgepraat worden en toch hielp niemand op de radio haar herinneren of protesteerde tegen haar Gaza-verhaal. Neen, deze dame was zielig en dat moesten wij weten. Ze kwam overigens aankondigen dat ze kleurpotloden in het centrum van Utrecht ging uitdelen.

Bij Jinek deze week op tv zat een aantal journalisten onder wie Bart Jan Spruyt. Hij was de enige die op de consekwenties van de aanslag op de supermarkt inging en waarschuwde dat : als alle Joden Frankrijk uitwaren een volgende groep aan de beurt was en dat deze terroristen gewoon iedereen haten, die anders denkt dan zij. Geen van de anderen nam dit op, ook niet nadat Spruyt dit een aantal keren nadrukkelijk had gesteld. Ze bleven allemaal navelstaren en waren niet in staat het grotere verhaal te zien.

De overreactie naar zielige moslims is op de radio en tv ergerlijk, nogmaals niet omdat de meerderheid van de moslims aan te spreken is, maar omdat op deze manier niet naar de oorsprong van de haat in de moslimwereld wordt gekeken. In Trouw staat een leerzaam artikel http://www.trouw.nl/tr/nl/33627/Aanslag-Charlie-Hebdo/article/detail/3831078/2015/01/16/In-Grigny-is-niemand-Charlie.dhtmlIn Grigny is niemand Charlie”.  Daarin staat dat de schuld voor de aanslagen in het nabij gelegen Parijs, zoals gewoonlijk, de schuld is van de Joden, van Israel. Israel wil meer Franse Joden opnemen dus maak je ze (als Israel zijnde) bang.

Deze complotdenkers staan daar niet alleen in. De grote Turkse leider Erdogan gaat ze voor en zijn regeerkliek met hem. Eerst vertellen ze even dat de nieuwe Charlie Hebdo niet mag worden verkocht, dat mensen gevangenisstraf krijgen als ze het wel verkopen en dan in een adem door wordt Israel beschuldigd achter de aanslagen in Parijs te zitten of er het juiste klimaat voor te scheppen. En ook nu weer totale stilte van de collega`s van Netanjahoe hoe misdadig deze beweringen zijn.

We moeten vrezen dat Europa weer terug bij af is, wegkijkt van openlijk antisemitisme, verklaringen zoekt voor haat door moslims en kans ziet dit om te zetten in zorg voor haat voor moslims  en vooral niet wil provoceren en oogluikend toestaat dat de Joden/Israel de schuld krijgen of dat die complotdenkers hun vuil kunnen spuien zonder tegengas te geven.  Nu, vandaag, ging het cheider dicht, wat gaat er morgen dicht?

 

MS

        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten