donderdag 15 januari 2015

Het seizoen voor Israelbashing is al weer geopend

De VN Mensenrechtenraad.

 

De VN speelt een duivelse rol waar het Israel betreft. Dit komt doordat de Algemene Vergadering voor het grootste deel bevolkt wordt door moslimlanden en landen die zelf zo`n slechte mensenrechtenreputatie hebben dat ze samen met de moslimlanden optrekken om onderzoek in eigen land te blokkeren. Samen hebben ze Israel als doelwit gekozen voor VN-onderzoek en omdat ze de meerderheid hebben resulteerde dit in het volgende overzicht van veroordelingen in 2014 door de VN.  Bedenk dat 2014 het jaar is waarin Rusland de Krim annexeerde en Oost-Oekraine infiltreerde om tegen de geeigende Oekraiense regering te vechten, dat IS een echte staat werd met onthoofdingen en moordpartijen en terroristische aanvallen en aanvalsoorlogen op buurlanden, dat Syrie (Assad) zijn bevolking bestookte met allerlei soorten bommen en chemische middelen, mensen doodmartelde en de rebellen terroristische activiteiten ontplooiden, dat in Afrika Boko Haram honderden meisjes ontvoerde, verkrachtte en als slaven verkocht, dat Noord Korea een groot deel van de burgers vermoordde en terroriseerde, dat in Turkije mensen opgepakt en gevangen gezet werden en in showprocessen veroordeeld net als journalisten, dat Gaza Fatahleden standrechtelijk executeerde enz enz. En ja, ook Israel doodde een groot aantal mensen in Gaza, waarvan het precieze aantal heftig betwist wordt en zeker het aantal burgerslachtoffers  http://israel-in-de-media.blogspot.nl/2014/11/zal-de-vn-nu-anders-naar-het-aantal.html en dat dit het gevolg was van een oorlog die Hamas uitlokte door drie Israelische tieners te ontvoeren en te vermoorden en duizenden raketten eerst op Israel af te schieten voordat Israel reageerde. Maar kijk naar de lijst en zie hoe 2014 er voor de VN uitzag.

 

http://www.buzzfeed.com/unwatch/top-10-worst-un-decisions-of-2014-16hdk

 

View this image ›

UN Watch / Via blog.unwatch.org

 

Je zou toch de indruk krijgen dat Israel schurkenstaat nummer 1 is als je dit lijstje bekijkt. Het geeft goed aan hoe failliet de VN eigenlijk is.

Binnenkort kunnen we ongetwijfeld weer genieten van nieuwe beschuldigingen van de VN. Naar aanleiding van de Gaza-oorlog heeft de VN liefst twee onderzoeken naar Israel ingesteld. Weliswaar heeft Israel zelf bepaalde situaties tijdens die Gaza-oorlog in onderzoek, http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4608774,00.html Military police investigating possible crimes in Gaza warJunior officers being interrogated for incidents in which non-combatant Palestinians died during Operation Protective Edge; senior officers may also be questioned.,  en normaal gesproken wacht je als VN zo`n onderzoek door het eigen land af, maar in het geval van Israel niet. Dat hoeft ook niet, want eigenlijk heeft Ban Kimoon Israel al lang veroordeeld en staat VOORDAT HET ONDERZOEK GESTART IS voor zowel Ban als de voorzitter van de onderzoekscommissie Schabas de schuld van Israel wel vast. http://israel-in-de-media.blogspot.nl/2014/11/israel-mikpunt-van-onderzoek.html   Israel heeft zijn medewerking aan dit bevooroordeelde onderzoek geweigerd. De VN commissie begon zijn onderzoek in Jordanie (!) en ondervroeg de mensen uit Gaza via Skype. Het is duidelijk dat er op die manier geen enkele controle was op de situatie waarin de ondervraagden zich bevonden, wie er bij stonden, welke dreigementen speelden. Dit laatste is al eens in een wetenschappelijk rapport van de onderzoekster van Amnesty International  Donatella Rovera gepubliceerd naar aanleiding van de Gaza-oorlog (2008/2009).

Nu hebben Israeliers als particuliere burgers en slachtoffers zich toch gemeld bij Schabas. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4614942,00.html Israelis to testify before UN commission probing Gaza war crimes. Gadi Yarkoni, who lost both his legs in summer war, travels in secret to present testimony to UN inquiry into Operation Protective Edge. Naast Yarkoni heeft ook de weduwe van Shahar Melamed uit kibboets Nirim zich gemeld. Haar man kwam samen met Ze`ev Etzion om. Ook de moeder van de 4-jarige Daniel Tregeman, wier zoon door mortiervuur om het leven kwam, zal haar verhaal vertellen waarbij zij zal getuigen dat de mortieren vanuit bevolkte gebieden werden afgevuurd. Deze mensen doen dit op eigen initiatief en niet namens de Israelische regeing, die immers niet meewerkt, maar wel in kennis is gesteld van hun getuigenissen.

Voor alle duidelijkheid moet worden vermeld dat Israel wel meewerkt aan een ander VN-onderzoek, namelijk het onderzoek naar de gebeurtenissen rond de VN-scholen waarnaar onder leiding van de Nederlander generaal-majoor Patrick Cammaert op verzoek van Moon onderzoek wordt gedaan. Deze Cammaert heeft zich niet van te voren uitgelaten over zijn verwachtingen en mag dus als onpartijdig worden aangemerkt. Niet duidelijk is of die scholen niet ook nog eens onderzocht worden door Schabas.

In het vroege voorjaar zal Schabas zijn bevindingen bekend maken en het zou verbazen als hij opeens met een echt onafhankelijk onderzoek op de proppen zou komen.

 

MS

 

                      

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten