donderdag 8 januari 2015

In Amerika gaat proces tegen terreur van Palestijnen snel beginnen

Niet alleen het ICC kan terreur onderzoeken

 

In New York gaat volgende week het proces beginnen tegen de Palestijnse Autoriteit en de PLO vanwege terreuraanslagen in Israel tussen 2000 en 2004 tijdens de Tweede Intifada. Amerikaanse slachtoffers en nabestaanden van slachtoffers (in totaal gaat het om 11 families,) zijn dit proces begonnen. De advocaat  Kent Yalowitz staat de aanklagers bij. Een van de slachtoffers, die gewond werd bij een terroristische aanslag in 2002, Mark Sokolow,  is zelf jurist. De NGO Shurat Hadin begeleidt het geheel.

Het betreft hier een eis tegen de PA en PLO van 1 miljard dollar. Juristen namens de PA en PLO hebben eindeloos geprobeerd dit proces te vertragen of te ontlopen door te stellen dat de PA niet in New York of ergens anders in de USA zetelt en aangevoerd dat de eis zo hoog is dat het de PA zal verhinderen verder te besturen en mogelijk een bankroet zal veroorzaken. Maar daar was de rechtbank niet gevoelig voor. Bovendien vond men dat er voldoende bewijs al aanwezig was tegen de PA en PLO om van start te gaan met het proces. Volgende week zal een begin worden gemaakt met het zoeken naar de jury.

Het is niet uit te sluiten dat juist deze rechtzaak zo veel heeft losgemaakt bij de PA dat dit heeft bijgedragen aan het besluit om naar het ICC te gaan. Maar waar Abbas nog moet afwachten of het ICC met de PA en zijn aanklachten in zee wil/kan gaan, is hier duidelijk dat de families een zaak hebben tegen de PA en PLO. Terreur mag niet lonen en ook terreur van de PLO en de PA moet als zodanig berecht worden. Al te vaak wordt door Europa, NGO`s en andere organisaties voorgewend dat die arme Palestijnen eigenlijk geen andere keus hebben dan terreur en daarmee worden onschuldige mensen rechteloos!

Het laat zich aanzien dat de politiek geen invloed zal hebben op dit proces, wat een heldere kijk op de werkelijke Palestijnse terreur mogelijk maakt.

http://www.haaretz.com/jewish-world/jewish-world-news/1.635903  U.S. trial of Palestinian Authority to begin next week. Appeals court allows claim by American victims of Palestinian terrorism to go head

 

MS

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten