zaterdag 31 januari 2015

VN beraadslaagt over Israelisch optreden , maar Israel mag er niet bij zijn

VN schoffeert Israel, maar geeft wel boodschappen door.

 

De VN heeft een bijeenkomst gehouden over de dood  van een Spaanse VN-militair bij de IDF aanval aan de grens van Libanon , die volgde op een aanval vanuit het gebied van de Sheeba-boerderijen op de IDF en waarbij twee Israelische soldaten gedood werden.  De VN Veiligheidsraad  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190656#.VMoX6F50z4Y  discussieerde over de gevolgen van de dood van de VN-militair, maar had Israel nadrukkelijk hierbij niet uitgenodigd. De Israelische kant van de zaak kon dus niet uit de eerste hand toegelicht worden. Israels vertegenwoordiger bij de VN Ron Prosor heeft in ieder geval tijdens een andere VN-zitting laten weten, dat Israel het volste recht heeft zich te verdedigen en dat ook zal doen.

De escalatie aan de grens met Libanon zit ook Hezbolla niet lekker en de eerdere bedreigingen die allerlei Hezbolla-topstukken geuit hebben richting Israel hebben onrust veroorzaakt. Zoals verwacht wil Hezbolla nu geen echte oorlog met Israel en via Unifil (de VN) heeft het laten weten dat het geen verdere spanning zoekt met Israel en voor zover het Hezbolla betreft was de aanval vanuit de Sheeba-boerderijen op de IDF genoeg wraak voor de aanval van Israel op de Golan Hoogvlakte een week eerder waarbij onder andere Jihad Mughniyeh werd gedood.

Inmiddels heeft ook Nasrallah laten weten dat hij geen oorlog wil, maar zei hij er bij: “Probeer ons niet uit”. Hij zei in een video-link tot duizenden toehoorders in Beiroet, dat de oorlog ook buiten Israel uitgevochten kon worden en niet gebonden was aan het gebied van Israel of Libanon. Dus : “daag ons niet weer uit”. Waar Nasrallah zich bevindt is niet bekend, want hij vreest dagelijks voor zijn veiligheid en vertoont zich zelden en houdt zijn verblijfplaats strikt geheim.

 

 


IDF soldiers on Lebanon border

Flash 90

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten