zondag 25 januari 2015

waar komen complotten onder andere vandaan

Een lange geschiedenis van antisemitische complotten

 

In de Palestijnse wereld gelooft vandaag 84% dat de aanslagen in Parijs het werk van Israel, de Mossad, was. Netanjahoe wil meer Joodse immigratie in Israel en de Franse Joden konden “een steuntje in de rug” gebruiken. Zo bericht de Palestinian Watch.

En zo geeft  de krant Al-Hayat Al-Jadida  zijn bericht over de schietpartij bij Charlie Hebdo weer, waarbij Said en Cherif Kouachi 12 redacteuren vermoordden en Amedy Coubali 4 mensen in de koshere supermarkt doodschoot,  en geeft de volgende “verklaringen”.

“Netanjahoe treedt nu met andere Israelische leiders in het voetspoor van de eerste leiders van het Zionistische complot. Zij bedachten, creeerden  en financierden de terreur in Europa en in de Arabische wereld tegen de Joden, in het bijzonder in Duitsland  en in de Arabische wereld. Op die manier droegen ze bij tot de nazi-aggressie tegen de Europese Joden. Nu zochten ze (Netanjahoe en zijn ministers) wraak  voor de erkenning van Palestina en dat Frankrijk voor Palestina met de grenzen van 1967 had gestemd. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190465#.VMUtbl50z4Y

Eenzelfde complottheorie kon 12 januari dit jaar gehoord worden op PA televisie bij Program Panorama of the Hour door de journalist Akram Atallah. Zijn bijdrage was de volgende: “In het verleden voerde de Mossad bepaalde operaties uit. De Mossad bombardeerde synagogen om zo Joden tot gedwongen emigratie uit hun land te forceren en zo werkte ook de aanval op Charlie Hebdo om de demografische samenstelling in Israel te wijzigen. Israelische media en regeringskringen voorspelden gisteren dat er 10.000 Franse immigranten zouden komen.  Wel, als je over 10.000 Franse immigranten spreekt terwijl er verleden jaar 3000 Franse immigranten waren....Als hun aantal aanzwelt tot 10.000 dan is dat een erg groot aantal en dat is wat Israel wenst. En dan gaat het niet alleen om Fransen, want de assimilatie van Joden in Europa baart eveneens zorgen. Het percentage Joden in Israel maakt maar 45-47% uit van alle Joden op de wereld. De terroristische aanval in november 2014, waarbij 5 mensen gedood werden, diende als propaganda voor immigratie”.

Wij, in Nederland, maakten kennis met een dergelijke complottheorie, waarin ISSIS een complot van de Mossad zou zijn, toen Yasmina Haifi, een hoge ambtenaar op het ministerie van Justitie, deze complottheorie op twitter ten beste gaf. De vraag is : waar haalde ze dat vandaan?

Haifi vond duidelijk aanwijzingen in de Protocollen van de Wijzen van Sion.  Dit beruchte werk is een fictief verslag van een vergadering van Joodse leiders in Bazel in 1897. Het verhaal, want dat is het, begon er aanvankelijk mee, dat enkele belangrijke rabbijnen op de Joodse begraafplaats in Praag samengekomen waren en elkaar beloofd hadden later het complot, dat ze toen al bedacht hadden, ten uitvoer te brengen. Omdat de complottheirie een aantal malen “herschreven is” en heen-en-weer reisde van Frankrijk naar Rusland vise versa, komt Praag in de ene versie wel voor en in de andere niet. Een Fransman stond aan de wieg van de Protocollen in opdracht van een Rus van de Ochrana  Russische (geheime dienst) ,die de tsaar wou bewijzen hoe gevaarlijk de Joden waren. Die Fransman had de ideeen gejat van een andere Fransman, die een dergelijk en gelijkend pamflet in 1864 tegen Napoleon 111 had geschreven. Uiteindelijk geloofde de tsaar het verhaal niet, maar gingen de protocollen een eigen leven leiden. Bewezen moest worden met de protocollen dat de Joden de wereldheerschappij wilden hebben. Daartoe beschrijven ze ( de protocollen) in detail (maar die wisselen al naar gelang de herkomst) hoe die wereldheerschappij toegeeigend moet worden. De christelijke maatschappij moet daartoe omver geworpen worden. De wereldrijkdom moet vergaard worden, de pers beheerst en alles moest via Joodse handen gaan. (Wie goed oplet, ziet dit soort geluiden nog steeds opduiken: 9/11 is door Joden uitgevoerd, De Rothschilds hebben hun geld voor kwade praktijken aangewend etc etc.)

De protocollen gingen de hele wereld door via antisemitische boden. Zo was Henri Ford een fervente antisemiet en gaf de protocollen in Amerika uit. Maar ook naar de Arabische wereld werden ze gezonden. Daar hebben ze een goede voedingsbodem gevonden en worden ze zelfs op TV uitgevoerd! Ze tieren dus welig en via de schotelantennes komen ze ook weer terug in Nederland. Natuurlijk is internet helemaal ideaal om deze onzin rond te spreiden.

Er zijn nog steeds mensen in Nederland die menen dat de protocollen waar zijn, maar complotdenkers overtuig je maar moeilijk.

 

MS

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten