maandag 9 februari 2015

Joodse lobby oorzaak van Turkse wandaden

De eeuwige zondebok weer opgevoerd

 

Turkije staat internationaal onder druk vanwege dictatoriale maatregelen van Erdogan, heulen met IS en wapenleveranties aan terroristen. Natuurlijk is dat allemaal de schuld van de eeuwige zondebok, namelijk de Joden en anders wel van Israel, wat in de islamitische wereld vaak synoniem is. Premier Ahmet Davutoglu heeft het duidelijk op 8 februari op een partijcongres van de AKP gezegd: Zijn regering zal niet bezwijken onder de Joodse lobby, de Armeense lobby en de Turks-Griekse minderheid. Opmerkelijk, dat alle partijen waar Turkije moeilijkheden mee heeft hier genoemd worden en als lobby worden opgevoerd. Erdogan ging Davutoglu al voor op 31 januari, maar die zei het nog mooier: De Gulenisten in het land (Turkije) noemt hij de parallel-structuur en die hebben hun krachten verenigd met de Israelische geheime dienst, de Mossad. En deze structuur holt het land van binnen uit. http://www.jpost.com/Middle-East/Turkish-PM-Ruling-party-will-not-give-in-to-Jewish-lobby-390459 

Nu is Erdogan al tijden in een heftig conflict verwikkeld met Fethullah Gulen, zodanig dat Gulen in vrijwillige ballingschap in Amerika ging. Gulen heeft inderdaad veel macht. Hij heeft een groot deel van de scholen onder zijn invloed. Aanvankelijk was hij de grote vriend van Erdogan, maar met het toenemen van de dictatoriale trekken van Erdogan verslechterde hun onderlinge verhouding en nu zijn ze elkaars (grootste?) vijand.

Gulen heeft het grootschalige (volgens Erdogan verzonnen) corruptieschandaal rondom Erdogan veroorzaakt, volgens de lezing van Erdogan. Erdogan ontsloeg de rechters en ambtenaren die dat onderzoek leidden, waarmee het verdere onderzoek onmogelijk werd. Zo ontkwam Erdogan en zijn familie aan een enorm schandaal. Daarvoor had Erdogan het leger al van onwelgevallige individuen gezuiverd en waren veel hoog geplaatste militairen gevangen gezet. Ook journalisten zijn massaal opgepakt. Kritiek wordt niet op prijs gesteld en critici worden tegenwoordig opgepakt. Internet, facebook, twitter worden geregeld uit de lucht gehaald als hun berichtgeving Erdogan niet bevalt. Dat laatste gebeurt nog al eens, want Erdogan is niet alleen binnenlands merkwaardig bezig, maar ook buitenlands , zoals al eerder vermeld.

Intussen moet de aandacht natuurlijk wel afgeleid worden volgens een bekend scenario. Zo noemde Erdogan de (re)actie van Israel in Gaza een overtreffing van wat Hitler had gedaan. Antisemitisme is in Turkije dramatisch toegenomen sinds de haatcampagne die onder Erdogan http://www.algemeiner.com/2014/09/28/turkey-surpasses-iran-in-anti-semitism-opposition-lawmaker-charges/ ernstige vormen heeft aangenomen.

Dit alles lijkt op het oude liedje van antisemieten: De joden zijn de oorzaak van al het kwaad. En daarmee is Erdogan klaar, want dan heeft hij geen schuld.

 

MS

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten