woensdag 25 februari 2015

Nederland zwijgt voornamelijk over Palestijnse terreur door PA

Terrorisme veroordeling PA en PLO vrijwel doodgezwegen in Nederlandse pers.

 

Maandag 23 februari deed het Federale Hof in New York uitspraak in het proces waarin de PA en de PLO werden aangeklaagd vanwege terroristische activiteiten van Palestijnen in Israel tussen 2002 en 2004. Er vielen vele doden en gewonden. Belangrijkste punt in het proces was of de PA en de PLO aansprakelijk konden worden gesteld voor de terreurdaden. De uitslag was dat de PA en de PLO verantwoordelijk kunnen worden gesteld vanwege het feit dat de daders vaak in dienst van de PA waren, beloond werden achteraf, hun families een soort pensioen kregen en sommigen in de gevangenis zelfs promotie kregen van de PA. De PA en de PLO blijken dus niet zo vredelievend als men ons wil doen geloven in de media, waar Israel altijd de joker krijgt. De PA en de PLO blijken goede broertjes van Hamas en Hezbolla te zijn en gewoon terreur-bevorderende organisaties. Eigenlijk zou dat allang duidelijk kunnen zijn, als je alle uitlatingen van officiele vertegenwoordigers van de PA over Israel en Joden volgt, vooral als ze Arabisch spreken. Gek genoeg vindt de Nederlandse pers die uitspraken niet vermeldenswaardig en zo onderstrepen journalisten hun eigen idee dat Abbas en de PA vredelievend zijn. Het proces in New York komt dan ook niet echt uit, het gooit roet in het eten. Maar daar is wel een oplossing voor: gewoon zwijgen daarover.

Snel onderzoek naar berichtgeving over dit proces levert tot nu toe op:

De NOS geeft op haar website een kort berichtje. http://nos.nl/artikel/2021018-mega-schadevergoeding-in-vs-voor-aanslagen-in-israel.html Daarin wordt verteld over de aanslagen en de som die betaald moet worden door de PA aan de slachtoffers. Maar zelfs hier vergeet de NOS te vermelden dat het bedrag van 218 miljoen dollar verdrievoudigd wordt vanwege de antiterrorismewet in Amerika. De PA moet dus 665 miljoen dollar ophoesten, wat een stuk meer is en beter bij de titel van het artikel van de NOS past Mega-schadevergoeding in VS voor aanslagen in Israël. Verder zegt de NOS dat uit documenten blijkt dat de PA op de hoogte was van de aanslagen, maar dat de PA ontkent en in beroep gaat. Nergens wordt echt de link terrorisme PA duidelijk gesteld.

De NRC geeft een klein berichtje op de pagina 12  Buitenland. Titel “Palestijnen schuldig in proces New York”. Er boven: “Aanslag op Amerikanen”. Je zou in eerste instantie denken dat Amerikanen ergens ter wereld Amerikanen hebben aangevallen. Daarna staat er iets over het proces en over aanslagen tijdens de Tweede Intifada. Wel wordt vermeld dat de PA en PLO verantwoordelijk worden gesteld. Ook hier weer het verkeerde bedrag, namelijk 193 miljoen Euro`s en nergens wordt de factor 3 genoemd. Het bericht eindigt met: “Volgens de Palestijnen waren de aanslagen niet van hoger hand opgedragen”’. Nergens staat waarom de PA verantwoordelijk wordt gehouden, alleen dat de Palestijnen het onterecht vinden. Eigenlijk neemt de NRC een afwachtende houding in: in New York vinden ze de PA schuldig, maar de PA ontkent. Dit hoort meer bij een verslaggeving tijdens het proces, maar niet na het proces waarbij bewezen is dat de PA schuldig is.

Op internet kon ik verder geen Nederlandse krant vinden die het uberhaupt meldde. Het kan natuurlijk ergens in de papieren krant hebben gestaan, maar duidelijk is, dat geen redactie het zo belangrijk vond, dat het op internet kwam. Dat past helemaal in het beeld dat de PA zich vrijwel alles kan permitteren en men dat met de mantel der liefde bedekt. Want stel nu eens dat Israel verantwoordelijk was gesteld. Waarschijnlijk had dat met chocoladeletters in de kranten gestaan. Komisch is dat de valse beschuldiging van het openzetten van de niet-bestaande dam naar Gaza met als gevolg overstroming door Israel via Google allert wordt doorgestuurd.

 

MS

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten