vrijdag 27 februari 2015

Oxfam doet weer van zich horen

Maar geen woord over verloren terreurproces van PA

 

Oxfam maakt zich zorgen over Gaza. Natuurlijk over het beleid van Israel met betrekking tot het mondjesmaat binnen laten van goederen die gebruikt kunnen worden voor tunnels en wapens door Hamas, waarvoor ze ook gebruikt worden. Als Israel deze blokkade handhaaft kan herstel van Gaza wel een eeuw gaan duren volgens Oxfam. En daar heeft Oxfam misschien gelijk in. Niet omdat Gaza dat een eeuw gaat aanzien, maar omdat Hamas steeds weer voor onrust zal zorgen en zo over zichzelf een nieuwe ronde geweld afroept. Er zal dus niets voor de lange termijn opgebouwd kunnen worden. Oxfam somt de ellende van Gaza op en heeft daar absoluut gelijk in. Ook in het feit dat van de 5,3 miljard dollars aan toegezegde gelden maar een deel werkelijk is binnen gekomen. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Rebuilding-Gaza-could-take-a-century-if-Israel-keeps-blockade-392327

Maar Oxfam ziet maar een heel klein deel van het probleem. Het ziet niet dat de PA heel veel geld achterhoudt van de donorgelden voor Gaza voor betaling van eigen rekeningen. Het ziet ook niet dat van de goederen die wel binnen komen een groot deel weer naar terreurtunnels gaat en naar wapens, wat voor Hamas een prioriteit is en dus herkend zou moeten worden door Oxfam. Maar het is helemaal blind voor de terreur van Gaza naar alle buren, ook naar Egypte, maar ook intern naar Fatah. Dit is zodanig, dat Abbas een aanbod afwees om het gezag van Gaza weer over te nemen. Op 26 februari berichtte Israelnews dat het Kwartet, (VS, EU, Rusland, VN) Abbas zo`n aanbod deed. De bedoeling was zo controle over het wapenarsenaal van Gaza te krijgen en invloed op terreurbestrijding. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191880#.VO8VU150z4Y  Maar Abbas weigerde. Hij durft geen voet in Gaza te zetten. Bovendien is hij bang dat de terreur van Hamas dan direct op hem zal afstralen, wat natuurlijk sowieso nu gebeurt vanwege de eenheidsregering van Fatah en Hamas. Bovendien zou dan de kans bestaan dat Abbas in de directe strijd met Hamas gezag zou inboeten.

De terreurbevordering van Hamas kent geen grenzen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191913#.VPB_y150z4Y   Hezbolla`s Al-Manar TV liet onlangs zien hoe vrouwen in Gaza getraind werden in het gebruik van wapens en explosieven. Zij vormen de Al-Nasser Salah Al-din Brigade. Er wordt in de uitzending duidelijk gemaakt, dat de vrouwen mujahid vrouwen moeten worden die tegen de bezetting moeten vechten. Ook laat een video zien hoe een graduation ceremony wordt gehouden voor jongeren tijdens een kamp van Izz Al-Din Al-Qassam Brigades, de militaire vleugel van Hamas. Een show werd getoond waarin de jongeren werden opgeleid voor zelfmoordaanslagen tegen de Zionistische vijand.

 

Oxfam is dus bezorgd, maar stekeblind voor de echte problemen in dit gebied. Het zal zeker Abbas nooit aanvallen op zijn haattirades of oproep tot terreur en tot heilige oorlog. Daarom hoeven we van Oxfam voorlopig niets te verwachten  over het feit dat de PA nu officieel in New York van terrorisme is beschuldigd. Maar ook over de voortdurend toenemende terreur van Hamas zowel tegen de eigen bevolking als tegen  Fatah, Egypte en Israel zul je Oxfam niet horen. Je kunt je afvragen wat die rapporten van Oxfam waard zijn omdat ze zo halsstarrig vasthouden aan de schuld van Israel en het grootste probleem gewoon negeren. Zo los je niets op.

 

 

MS

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten