woensdag 11 februari 2015

Terrorismeproces in New York begonnen

Salaris van de PA aan terroristen wordt als bewijs voor schuld PA en PLO aangevoerd.

 

In New York is een heel interessant proces aan de gang. In de Nederlandse media valt er niets over te lezen of te horen. De reden is niet duidelijk. Het proces is tegen de PA en de PLO vanwege terroristische aanslagen van 2002-2004 door Palestijnen in Israel ten tijde van de Tweede Intifada. Er vielen bij deze aanslagen 33 doden en meer dan 450 gewonden. Verhoord wordt onder andere Hanan Ashrawi.

Interessant is dat hier de aanslagen als misdaden onder de antiterreurwet worden behandeld en de Europese excuses voor deze terreur totaal ontbreekt. Geen geluid over zieligheid en machteloosheid als excuus. Ook worden de zes aanslagen niet ontkend, waarvan de overlevenden in New York, of hun directe familie het slachtoffer waren  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4625391,00.html.

Hanan Ashrawi brengt als getuige namens de PLO naar voren dat de PLO en Arafat samenwerkten met de VS en Israel begin 2000 tegen het terrorisme. De PLO kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor individuele terroristen of Hamas. De aanslagen dienden niet de PLO of de vrijheid. Maar de aanklagers wijzen er op dat de terroristen betaald krijgen door de PA. Terroristen worden systematisch genereus betaald. http://www.timesofisrael.com/how-american-taxpayers-are-funding-palestinian-terrorism/ Het “salaris” wordt specifiek beschreven in de Palestinian Law of the Prisoner en wordt door het Ministerie voor zaken van Gevangen bijgehouden.Er is een speciale  “Prisoner Club” die goed in de gaten houdt of het salaris wordt uitbetaald. Amr Nasser van het ministerie definieerde de rechthebbende zo: “een gedetineerde is iedere persoon die in een gevangenis ten behoeve van de bezetting zit vanwege zijn of haar deelname aan het verzet tegen de bezetting. Dat wil zeggen voor misdaden tegen Israel of Israeliers”. Daarbij komt, dat hoe afschuwelijker de daad en hoe langer de veroordeling des te hoger valt het salaris uit! Een veroordeling van 10 tot 15 jaar levert $1690 per maand op. Zo`n 6% van het Palestijnse budget gaat naar salarissen van terroristen. Dat geld wordt bijeengebracht door de VS, UK, Noorwegen en Denemarken. Dit is in ieder geval tegen de Amerikaanse wet. Een andere getuige is Majid Faraj, hoofd van de Palestijnse Inlichtingendienst. Hij voerde aan dat de betalingen bedoeld waren om de Families van de veroordeelden te helpen en zo de basis waren om de economische redenen voor verdere aanvallen te voorkomen. Wat natuurlijk een dwaas argument is, want juist dat vaste salaris brengt mensen tot terrorisme.

Het proces gaat voorlopig nog wel even door en er wordt 3 miljard dollar geeist.

MS

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten