donderdag 26 februari 2015

Zondag 1 maart pro-Israël-manifestatie op de Dam in Amsterdam

 

Deze demonstratie zou eigenlijk al in januari plaatsvinden, maar is toen afgelast vanwege de aanslagen in Frankrijk. Bijzonder aan deze demonstratie is dat hij niet vanuit gevestigde Joodse of christelijke organisaties wordt georganiseerd, maar een initiatief is van twee vrouwen zonder Joodse en christelijke wortels. Het is goed om te zien dat je niet religieus hoeft te zijn om je met Israel verbonden te voelen en je solidariteit te tonen.

 

Nu antisemitisme steeds geaccepteerder lijkt - vooral onder het mom van antizionisme -, nu Joden zich steeds onveiliger voelen, en Palestijnse propaganda over Israel vaak klakkeloss door de media wordt overgenomen, is een tegengeluid meer dan ooit van belang.

 

RP

--------------

Zondag: pro-Israël-manifestatie op de Dam in Amsterdam

HTTP://WWW.DAGELIJKSESTANDAARD.NL/2015/02/ZONDAG-PRO-ISRAEL-MANIFESTATIE-OP-DE-DAM-IN-AMSTERDAM/

AUTEUR Frank Verhoef DATUM 23 februari 2015

 

PATRICK BRENNAN / WIKIMEDIA COMMONS

 

De afgelaste manifestatie voor solidariteit met Israël komt er gelukkig alsnog.

 

De manifestatie voor solidariteit met Israël had eigenlijk op 11 januari moeten plaatsvinden, maar dat ging niet door na de terreuraanslagen in Parijs (onder andere uit respect voor de slachtoffers, maar ook vanwege de veiligheid). Gelukkig komt de groep nu toch samen, aanstaande zondag van 14:00 uur tot 16:00 uur op de Dam in Amsterdam. De Facebook-groep achter de pro-Israël-manifestatie meldt:

Wij zijn 2 niet-Joodse en niet-christelijke dames die er genoeg van hebben dat Israël steeds meer geïsoleerd komt te staan en steeds vaker te  maken krijgt met verkeerde berichtgeving in dagbladen, op tv en op social media. Tevens staan wij op tegen het toenemende geweld  tegen Israëlische en Joodse burgers. En gaan wij de boycot van Israëlische bedrijven en producten ter sprake brengen.

En:

Na de aanslagen in Parijs en zeer recent weer Kopenhagen, ervaren we dat het meer dan ooit tijd is om op te staan voor Israël en roepen wij iedereen op om gezamenlijk op de Dam onze solidariteit met Israël en de Joodse bevolking te betuigen. De Joodse bevolking die onevenredig hard getroffen wordt door terreur.

Het is goed om te zien dat niet alleen Joodse en christelijke groepen in Nederland laten zien als één man achter Israël te staan. Dat zou nog veel vaker moeten gebeuren. Steeds meer Joden vertrekken naar Israël vanwege het toenemende antisemitisme in West-Europa. Intussen proberen ‘antizionisten’ het land te delegitimeren, ook in Nederland (kijk maar naar Dries van Agt). Het lijkt me overduidelijk: deze solidariteitsmanifestatie is hard nodig.

Ik kan er zelf helaas niet bij zijn, maar ik hoop dat de hele Dam vol komt te staan met Israël-sympathisanten. Dat zou fantastisch zijn. Komt allen!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten