zondag 1 maart 2015

Hoe BDS via een vooropgezet plan werkt.

NGO`s zijn al sinds 2001 bezig de BDS,( boycot, desinvestment, sancties) op Israel te projecteren

Tijdens de anti-racismeconferentie in 2001 in Durban, Zuid Afrika, vond er een paralelle conferentie van NGO`s plaats. Daar werd vastgesteld dat de succesvolle BDS-campagne, die tegen Zuid Afrika gevoerd werd, vanaf dat moment op Israel gericht moest worden. In 2005 deed de pLO een officieel verzoek voor BDS tegen Israel, maar de blauwdrukken lagen al klaar. En zo kon je de invloed van de BDS-campagne tegen Israel in de tijd zien toenemen. Deze campagne omvat heel veel gebieden, wetenschap, waar vooral Engeland, maar ook Amerika hard aan trekt, vakbonden, waar wederom Engeland het voortouw neemt, de medische wereld. U raadt het al, ook in de medische wereld gaat Engeland voorop en daar ziet men zelfs kans BDS in medisch wetenschappelijke tijdschriften te stoppen. Bedrijfsleven, waar we maar hoeven te denken aan bankboycots, Royal Haskoning die project terugtrok, PGGM, die investering terugtrok en allemaal daartoe flink aangezet door NGO`s. Duidelijk werd de invloed van Oxfam bij Soda Stream, waar hun BDS-agenda boven het belang van 900 Palestijnse arbeiders ging. Culturele boycot, en weer het voortouw uit Engeland, waar nu honderden artiesten hebben verklaard niet in Israel te zullen optreden. http://www.jpost.com/Israel-News/Culture/Hundreds-of-British-artists-announce-boycott-of-Israel-391021

Een van de meest fanatieke Israelhaters is Roger Waters, bekend van de band Pink Floyd. Waters intenties zijn beslist niet alleen tegen Israel, maar ook duidelijk antisemitisch. Die scheidingslijn is sowieso bij BDS moeilijk. Is men tegen de bezetting, of moet heel Israel verdwijnen of is men ook gewoon antisemiet? Dat valt vaak moeilijk te onderscheiden, vooral door de drogredenen die gehanteerd worden. Zo streeft de BDS-groep van Waters helemaal niet naar een redelijke oplossing voor een twee-statensituatie of naar vrede, zelfs niet naar beeindiging van bezetting, maar naar de destructie en eliminatie van Israel. Om zijn woorden kracht bij te zetten vergelijkt hij de daden van Israel ten aanzien van de Palestijnen met de daden van de Nazi`s tegen de Joden. Als zijn BDS claims correct zouden zijn, als Israel werkelijk een unieke ethnische zuivering had uitgevoerd en genocide had bedreven, als Israel systhematisch apartheid had toegepast, dan was die vergelijking terecht geweest. En als de Joden werkelijk de wereld zouden controleren zou je daden tegen Israel en Joden misschien begrijpen. En om zijn stelling te bevestigen schuwt hij zelfs geen leugens. Zo maakte hij een BDS-video, waarin hij zogenaamd bewijst dat door het apartheidssysteem van Israel Joodse studenten een jaarlijks budget krijgen van $ 1110  terwijl niet-joodse studenten slechts $ 19 krijgen.Maar dit is een pure leugen, die nergens gestaafd wordt.

Het vergelijken met Nazi-praktijken komt dicht bij antisemitisme en wordt antisemitisme door de leugens die ermee gepaard gaan. Het komt neer op transformatie van Joden in monsters en het brainwashen van massa`s mensen. Natuurlijk is kritiek op Israel mogelijk, zoals het in Israel zelf volop gebeurt en waar mensen allerlei soorten kritiek uiten, ook op nederzettingenpolitiek. Het gaat in al die discussies om de juiste context en Israel is verre van perfect.

Als het over de oorlogen van Israel gaat, waarbij zo veel (onschuldige) burgers de dood vinden, zou het goed zijn te bedenken wat de American Health Association (APHA) in een studie aantoonde: 85-90% van de slachtoffers van conflicten sinds de Tweede Wereldoorlog bestaat uit burgers, waarbij ook de recente conflicten betrokken zijn van de NAVO-ingrepen,en van Amerika en Engeland. In dat licht steekt het IDF niet slecht af, hoewel ieder slachtoffer er een te veel is.

 

MS

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten