woensdag 4 maart 2015

In Nederland vragen gesteld over ernstige situatie in Gaza

Islamitische jihad en Hamas denken alleen aan volgende oorlog met Israel.

 

De PvdA heeft vragen gesteld aan minister Koenders naar aanleiding van een noodkreet over  de humanitaire situatie in Gaza door 30 NGO`s. Die situatie is inderdaad hopeloos en belabberd. Er is een enorm huizentekort, veel kinderen zijn getraumatiseerd en voorzieningen werken niet of slecht. De NGO`s hebben grote zorg over de wederopbouw, omdat materialen niet in voldoende hoeveelheid Gaza binnen komen, waar de NGO`s  bijna uitsluitend Israel voor verantwoordelijk houden. De PvdA heeft wel begrepen, dat de grens met Egypte ook een mogelijke doorgang zou bieden, maar dat die grens potdicht zit. En ja, de PvdA vraagt of dit tegen internationaal recht is. Ook vraagt die patij zich af in hoeverre de onenigheid tussen Fatah en Hamas een rol speelt. Tenslotte is het ook doorgekomen dat er maar een deel van de donorgelden, een toezegging van 5,4 miljard dollar, werkelijk is binnen gekomen. Jammer alleen dat de PvdA weer niet helemaal op de hoogte lijkt. Bij voorbeeld, dat Fatah het grootste deel van het geld, dat wel binnenkwam, zelf heeft gehouden om eigen rekeningen van te betalen. Ook jammer dat niet door is gekomen dat van de materialen die wel Gaza binnen kwamen Hamas een flink deel heeft ontvreemd.

 

Hoewel dus zo veel NGO`s en zelfs een Nederlandse politieke partij zich ernstige zorgen maken over de toestand van de burgers in Gaza, pochen Hamas en Islamitische Jihad over hun technische staaltjes van terreurtunnels bouwen en wapens fabriceren. http://www.algemeiner.com/2015/03/03/gazas-islamic-jihad-says-its-ready-for-next-round-of-fighting-with-israel-will-employ-hamas-tunnel-strategy/

Geen enkele zorg over de bevolking wordt geuit in een interview met de BBC. Over wederopbouw geen woord, maar wel over de volgende oorlog met Israel (de ongelovigen). Daaraan wordt volop gewerkt. Hamas heeft al verklaard klaar voor die oorlog te zijn, maar Islamitische Jihad is nog volop bezig zich voor te bereiden. Met name de terreurtunnels zijn favoriet. Zij hebben ontdekt dat ze daarin alles kunnen verbergen zonder dat Israel er bij kan. Ze bouwen nu tunnels die geschikt zijn voor lanceerinrichtingen. Daar gaat dus het geld en het materiaal naartoe. Ook Egypte begint een doelwit te worden voor deze terreurgroepen, dus is er nauwelijks kans dat Egypte de grens met Gaza zal openen.

 

De echte bedreiging voor Gaza ligt dus in zijn eigen terreurgroepen, die het lot van de bevolking volkomen koud laat, behalve dan als ze er propagandistisch gebruik van kunnen maken. Zij zijn alleen maar bezig met een nieuwe oorlog en dat dan dat beetje wat weer opgebouwd is, weer in puin verandert, deert ze niet. Zolang ze kunnen zeggen dat ze de vijand kunnen weerstaan en zich nooit zullen aanpassen, laat staan overgeven, is hun doel bereikt. Daar zal Nederland, of welk ander land of verbond niets aan kunnen doen, zeker niet zo lang men dit niet eens benoemt.

 

MS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten