woensdag 11 maart 2015

Israelische technologie voor betalingsverkeer

Pay Pal koopt Israelische cybersecurity

 

Pay Pal is een online betalingssysteem dat het kopen via internet veilig wil laten verlopen. Dit houdt onder andere in, dat deze firma  betalingen op eBay of andere websites kan garanderen, opdat gekochte goederen aankomen bij de koper en voldoen aan de geboden voorwaarden waaraan het product moet voldoen. Dit maakt online kopen veiliger.

Pay Pal heeft nu aangekondigd de Israelische firma in cybersecurity CyActive te hebben overgenomen. De bedoeling is wereldwijd online betalen veiliger te maken. Israel zal de nieuwe hub worden in beveiliging voor Pay Pal. De onderkenning van bedreiging op internet en preventie daarvan zijn de speciale gebieden waarop CyActive wereldleider is. Er wordt toekomstgericht gewerkt en beveiligd. Dit is noodzakelijk, omdat in de financiele sector het aantal aanvallen van hackers toeneemt, waarbij grote firma`s  via lekken in hun systemen veel data van creditcards en financiele informatie  van gebruikers hebben prijsgegeven. Om dit te voorkomen heeft CyActive de mogelijkheid om malware en verdere ontwikkeling van malware, die gebaseerd is op bio-geinspireerde algorithmen gecombineerd met de kennis van black hat`s hacking, te voorspellen.

Pay Pal is een afsplitsing van eBay en wordt al toegepast in iedere enkele  dollar van  6 dollar die dagelijks online wordt uitgegeven. Via mobiele telefoon neemt de toepasbaarheid nog meer toe.

Interessant is nu te weten welke BDS-groepen gebruik maken van dit systeem. Waarschijnlijk realiseren ze zich niet dat juist deze geavanceerde Israelische technologie ook door de NGO`s en andere Israelbashers gewoon gebruikt wordt.

 

MS

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten