zondag 22 maart 2015

Wederom de VN op zijn smalst

Nu het Schabasrapport niet klaar is moest er een nieuwe stok voor Israel gevonden worden.

 

Op 15 april 2014 vond een massa-ontvoering van schoolmeisjes door Boko Haram in Nigeria plaats in de stad Chibok . Het betrof zeker 200 meisjes die op het schoolplein werden overvallen en in vrachtwagens weggevoerd. Aangekondigd werd dat de meisjes als slaven zouden worden verkocht. Op 15 december 2014 werden nog eens 185 vrouwen en meisjes in Nigeria ontvoerd. In Saoedi-Arabie zijn vrouwen zeer beperkt in hun bewegingvrijheid. Zonder begeleiding van een mannelijk familielid kunnen ze niet hun huis uit. Als ze buiten komen moeten ze volledig bedekt zijn. Ze mogen niet auto-rijden en kunnen geen rijbewijs aanvragen. In de grote steden als Djedda mogen ze ook niet in het openbaar vervoer. Ze kunnen geen officiele transacties doen of grote aankopen. In restaurants moeten ze apart zitten. Ze zijn geregistreerd onder de naam van hun vader of echtgenoot. Er is geen minimumleeftijd om te mogen trouwen. De Purdah, zoals deze scheiding van de vrouwen heet, wordt door mensenrechtenorganisaties apartheid genoemd. In Afghanistan zouden de vrouwenrechten worden verbeterd. Dit blijkt een loze belofte. Vrouwen zitten nog steeds verplicht gevangen in een burka. Vrouwen hebben wel stemrecht, maar kunnen in de praktijk niet stemmen, omdat er geen vrouwelijke toezichthouders zijn die vrouwen kunnen fouilleren voordat ze een stembureau in kunnen, tenzij hun man toestemming geeft. Verkrachting is niet strafbaar en als klap op de vuurpijl gaat de verkrachte vrouw de gevangenis in in plaats van de verkrachter.  De 27-jarige Farkhunda werd met stokken geslagen en in brand gestoken door een grote groep mannen in Kabul. 'Ik hebben alle papieren en bewijslast tegen haar doorgenomen, maar ik vond geen bewijs dat Farkhunda de heilige Koran heeft verbrand', zei generaal Mohammad Zahir zondag bij haar begrafenis. 'Farkhunda was volledig onschuldig.'. In Syrie worden vrouwen door strijders van de andere kant dan de eigen clan verkracht. In IS worden vrouwen van het verkeerde geloof als slavinnen verkocht en misbruikt.

Zoals bekend vindt deze maand de zitting van de UNHCR plaats. Kerry, de minister van Buitenlandse Zaken van Amerika, heeft de UNHCR al aan het begin van de zitting aangesproken op hun schandelijke eenzijdigheid en vooringenomenheid tegen Israel. Op 25 december vorig jaar beschreven we al de absurde handelwijze van de VN ten opzichte van Israel in het artikel: De VN op zijn smalst in 2014. Maar 2015 zal geen verandering brengen.

Tijdens de zitting van de UNHCR is nu een rapport over vrouwenrechten gepresenteerd. Er werden 8 procedurale rapporten aangeboden en eentje maar specifiek en dat ging natuurlijk over de Palestijnse vrouwen. Dus niets over de beschreven misstanden hierboven in Nigeria, Saoedi-Arabie, Afghanistan, Syrie, Irak en al die andere Islamitische landen. Dit is des te opmerkelijker omdat vrouwen met politieke macht in Israel wereldwijd door het Wereld Economisch Forum op de 57`plaats is gezet van de 137 landen, met Amerika op plaats 54, Saoedi-Arabie op plaats 117. In de knesset zitten 27 vrouwen van de 120 leden. Gezien de status van vrouwen in islamitische landen en hun gebrek aan rechten naast de duidelijke rechten van vrouwen in Israel, (ook in minderheidsgroepen) met toegang tot al het onderwijs, is het meest waarschijnlijke, dat Palestijnse vrouwen voornamelijk onder eigen regime gebukt gaan. Maar dat past niet in de framing van de UNHCR en dus krijgt Israel de schuld.

 

MS

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten