woensdag 22 april 2015

Amnesty zondert Joden uit

Amnesty raakt goede naam kwijt

 

Over Amnesty kun je blijven schrijven. Zowel Amnesty International, Amnesty Nederland als Amnesty UK. Amnesty is anti-Israel, pro-Palestijns en zoals nu blijkt: pro-moslim en onverschillig tot anti-joods. Dat is nogal wat om vast te stellen, maar helaas blijkt keer op keer dat Amnesty , waar het Israel betreft, onmiddellijk klaar staat met beschuldigingen enkel op grond van Palestijnse verklaringen. Je moet dan denken aan verklaringen over oorlogsmisdaden door Israel begaan, waarbij ze hun eigen wetenschappelijke onderzoek door Donatella Rovera diep in de la hebben geduwd. Anders hadden ze geweten dat hun conclusies voorbarig en ongegrond waren. Zij (Donatella) schrijft bij haar wetenschappelijke onderzoek voor Amnesty International(!):over Palestijnse getuigenissen uit de Gazastrook:

 “In Gaza kreeg ik onvolledige of onjuiste informatie van familieleden van burgers die per ongeluk waren gedood door ‘bedrijfsongevallen’ met explosies, of door raketten die door Palestijnse gewapende groepen naar Israel waren afgeschoten maar slecht functioneerden, en over burgers die waren gedood door Israelische aanvallen op nabijgelegen stellingen van Palestijnse gewapende groepen. Geconfronteerd met ander bewijsmateriaal dat langs andere weg was verkregen, zeiden sommigen dat zij bang waren voor wraakoefeningen door de gewapende groepen.”

Ook schreef ze dat getuigen vaak verkeerde richtingen van geluid aangaven en zo dachten dat vuur of raketten van een andere kant waren gekomen dan in werkelijkheid gebeurde. Maar niet alleen hier gaat Amnesty herhaaldelijk de fout in. Ook bij het uitbrengen van waterrapporten meldden ze eenzijdig de Palestijnse visie. Officiele Israelische rapporten worden nooit meegenomen. Amnesty Nederland presteerde het, toen WAAR kritiek gaf, omdat Amnesty de Oslo-Akkoorden negeerde, te verklaren, dat Amnesty de Akkoorden niet erkende omdat ze in hun ogen eenzijdig waren. Je moet maar durven om een akkoord volgens internationaal recht zelf buiten werking te verklaren als NGO. Amnesty kan niet bepalen welk internationaal recht geldt of niet geldt. Overigens beantwoordt Amnesty Nederland sindsdien geen brieven meer. Waarschijnlijk zijn de goede tegenargumenten van Amnesty tegen de klachten van WAAR op.

Nu naar het anti-joodse karakter van Amnesty UK. Van alle moties in zijn jaarlijkse vergadering over mensen rechten heeft Amnesty UK het gepresteerd een (1) enkele motie af te stemmen en wel over bestrijding van toenemend antisemitisme in Groot Brittannie. Zoals in heel Europa neemt het antisemitisme ook in Engeland onrustbarend toe. Het aantal incidenten verdubbelde ook daar. Dat kan Amnesty niet ontkennen, maar ze hebben een prettige oplossing gevonden om hun weigering hieraan iets te doen te verklaren. Amnesty verklaart geen single focus te accepteren. Mooi gevonden, maar gelogen. Amnesty veroordeelt  en vecht tegen discriminatie van alle ethnische en religieuze groepen waaronder de single focus in 2012:  discriminatie tegen moslims in Europa. En ja, moslims zijn geen joden, dus discriminatie tegen moslims moet je bestrijden, maar discriminatie tegen Joden????  Who cares? Niet Amnesty.

 

MS

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten