woensdag 29 april 2015

Een fanatieke Israel-hater

Roger Waters en BDS

 

BDS (boycott, divestment, sanctions) heeft felle aanhangers, echte Israelhaters. Roger Waters, een beruchte en fanatieke Israel-hater, zal geen gelegenheid onbenut laten om artiesten te intimideren en te overtuigen hun optreden in Israel af te zeggen onder het motto dat Israel zich dan uit de Palestijnse gebieden terug zal trekken en er een prachtige vrede zal opbloeien tussen Israel en de Palestijnen. Opmerkelijk is wel dat daarvoor geen enkele eis aan de Palestijnen wordt gesteld en Israel volledig geisoleerd en gedelegitimeerd moet worden. Vreedzame actie noemt Waters dit en het echte doel is vernietiging van Israel, wat reuze vreedzaam is. Waters gaat nog verder en doet ook antisemitische uitspraken. De grens tussen antizionisme en antisemitisme is dun en Waters overschreidt die. Zo vertelde hij in de zomer van 2014 dat Hollywood onder controle van Joden staat en dat daarom mensen te bang zijn om zijn BDSbeweging te steunen. Ook leugens worden niet geschuwd bij het doel Israel in een kwaad daglicht te stellen. Diezelfde Waters vertelt de volgende leugen...Hij beweert dat de Apartheid van Israel blijkt uit het feit dat Israelisch Joodse studenten jaarlijks $1.110 krijgen tegen niet Joodse studenten die $191 krijgen. Wat grote flauwekul is en gewoon een leugen uit de doos van Waters.

Roger Waters was lid van de band Pink Floyd en daardoor een beroemdheid. In 2006 trad hij nog zelf op in Israel, maar daarna is hij de situatie van Israel en de Palestijnen eens goed gaan bestuderen en nu is hij overtuigd Israelhater. Hij meent alle artiesten die in Israel gaan optreden agressief te moeten ontmoedigen dit te gaan doen. Sommigen laten zich inderdaad intimideren door Waters, maar anderen gaan gewoon toch naar Israel.

Op 2 mei staat in Tel Aviv een optreden gepland van Robbie Williams. Robbie Williams is ambassadeur van Unicef. Dat laatste inspireerde Waters Robbie Williams aan te wrijven dat zijn optreden een goedkeuring in zou houden van de dood van 500 kinderen tijdens de laatste Gazaoorlog. Williams zou hypocriet zijn als Britse Unicef ambassadeur die kinderen in nood ondersteunt. Dus moet Williams , als hij toch gaat optreden, maar afstand doen van zijn ambassadeurschap volgens Waters. De kans is klein dat Waters Williams voldoende geintimideerd heeft, want onlangs nog verklaarde Williams dat hij van zijn aanstaande toernee het meest uitkeek naar zijn optreden in Tel Aviv.

 

MS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten