zondag 19 april 2015

UNRWA weer getroffen door explosies

Nu er geen oorlog is kan Israel niet beschuldigd worden

 

Vlak bij UNRWA-gebouwen, drie meter van de deur, zijn in Gaza zaterdagnacht explosieven afgegaan. Ook bij het hoofdbureau van de politie explodeerden bommen, meldt UNRWA. Er vielen geen doden of gewonden. Hamas` veiligheidsdienst zal een onderzoek instellen. Het gaat hier om zelfgemaakte explosieven. Dit is vandaag natuurlijk geen nieuws, want Hamas mag van UNRWA met explosieven spelen en het is pas nieuws als Israel betrokken kan worden.

Tijdens de laatste Gaza-oorlog werden in UNRWA-scholen raketten gevonden. Dat was voor UNRWA geen probleem. Hamasraketten mogen misschien niet in scholen verstopt worden, maar als je ze toevallig vindt, geef je ze netjes terug aan Hamas of de Islamitische Jihad. Gevonden voorwerpen geef je terug aan de eigenaar, ook als het om raketten gaat, die iedere keer weer een oorlog uitlokken en zo ook in 2014. Dat met deze raketten oorlogsmisdaden gepleegd worden, zoals zelfs Amnesty International constateerde ,omdat ze op willekeurige doelen in Israel op burgers worden afgeschoten,  mag de regel: terug naar de eigenaar, niet in de weg staan. Dat geldt natuurlijk alleen voor Hamas of Islamitische Jihad, want die hebben die raketten hard nodig.

Hamas komt hier iedere keer mee weg. Ook komt Hamas weg met het feit dat drie Israelische soldaten omkwamen en zeven gewond raakten door Booby-trapps in UN-klinieken. Zo`n VN-kliniek is een prima plaats om een terreurtunnel te laten beginnen, zoals in dit geval. Die tunnels worden gebruikt als opslagplaats voor raketten, andere wapens, gestolen Israelische uniformen, als schuilplaats voor terroristen en er worden raketten uit afgeschoten. Het beschieten van deze klinieken (met boobytrapps) om terreurtunnels op te ruimen of vuur te beantwoorden  is natuurlijk een doodzonde, als het Israel betreft.

Zo kon Israel dus de kritiek van de VN, de USA en de wereld incasseren voor misdaden die in de eerste plaats door Hamas waren gepleegd. Nu in de wapenstilstand Hamas doorgaat met UNRWA belasten met explosieven, kraait daar geen haan naar.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/194233#.VTNhimAcT4Y

Explosive Device Targets UNRWA Offices in Gaza

 

 

MS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten