dinsdag 30 juni 2015

Derde Gaza-vloot keurig naar Ashdod gebracht

De Marianne werd opgebracht, drie andere schepen keerden op tijd om.

 

De derde Gaza-vloot is al weer verleden tijd. De Israelische marine heeft het hoofdschip, de Marianne, keurig naar Ashdod gebracht en men werd verwelkomd door premier Netanyahoe met de veelzeggende woorden: “Welkom in Israel. Het lijkt erop dat jullie je vergist hebben onderweg. Misschien waren jullie van plan om ergens anders heen te varen, niet ver hier vandaan. Syrie, Daar voert het Assad regime dagelijks een massaslachting uit op de eigen burgers met behulp van het moordlustige Iraanse regime”. Daar had Netanyahoe volkomen gelijk in, want de enige Palestijnen die op dit moment volledig in de knel zitten, van beide kanten belaagd met aanvallen, ook vanuit de lucht, zijn de Palestijnen van Yarmuk, een voorstad van Damascus. Zij worden aan de ene kant door Assad en aan de andere kant door Al Nusra bestookt. De secretaris Generaal van de VN heeft al diverse keren gezegd dat de omstandigheden in Yarmuk onhoudbaar zijn en mensen geen voedsel en drinken krijgen. Dus wat hulp van buiten af, zoals Netanyahoe aangaf, lijkt daar zeer op zijn plaats. Maar helaas voor deze Palestijnen is Israel niet betrokken bij hun situatie en dus kunnen de Palestijnen voor de mensen van de Gaza-vloot letterlijk doodvallen. Zo hypokriet is de pro-Palestijnse scene.

Naast de Marianne waren nog drie boten op weg, maar die keerden om toen de IDF dreigde in te grijpen. De Marianne voer gewoon door na herhaalde waarschuwingen en werd daarom opgebracht. Dit was waarom ze op weg waren, niet om de Palestijnen te helpen, maar om Israel te provoceren. Gelukkig verliep de Israelische actie op rolletjes en werd niemand een haar gekrenkt.

Voor het Palestijnse parlementslid aan boord Basel Ghattas begint de strijd nu pas. Hem staat een verantwoording in het parlement te wachten met waarschijnlijk beperkingen van de privileges die aan zijn functie verbonden zijn. Ghattas spreekt van wraak, maar onwettig een blokkade doorbreken die je eigen regering op legale grond uitvoert lijkt mij een strafbaar feit. Enfin, men zal er wel een opwindend debat aan wijden. Intussen zijn de voormalige Tunezische president Moncef Marzouki en de Spaanse Europarlementarier Ann Miranda via luchthaven Ben Goerion het land weer uit gezet.

 

http://www.timesofisrael.com/israel-expels-3-gaza-flotilla-activists/?utm_source=The+Times+of+Israel+Daily+Edition&utm_campaign=a8493c0e5c-2015_06_30&utm_medium=email&utm_term=0_adb46cec92-a8493c0e5c-55184361

·          

·        

Crew members aboard the Marianne ship, one of four ships attempting to breach a naval blockade of Gaza, carrying about 20 activists, including Israeli Arab lawmaker Basel Ghattas and former Tunisian President Moncef Marzouki. (Pablo Miranzo , Ship to Gaza-Sweden, via AP)

·        

Crew members aboard the Marianne ship, one of four ships attempting to breach a naval blockade of Gaza, carrying about 20 activists, including Israeli Arab lawmaker Basel Ghattas and former Tunisian President Moncef Marzouki. (Pablo Miranzo , Ship to Gaza-Sweden, via AP)

·        

Crew members aboard the Marianne ship, one of four ships attempting to breach a naval blockade of Gaza, carrying about 20 activists, including Israeli Arab lawmaker Basel Ghattas and former Tunisian President Moncef

MS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten