maandag 8 juni 2015

Europese landen oververtegenwoordigd in Israel in anti-IsraelNGO`s

Anti-Israelactiviteiten door Europeanen in Israel

 

De in Israel geboren Duitse journalist Tuvia Tenenbom http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/196423#.VXWajWAw9y0 heeft under-cover onderzoek gedaan in Israel. Toevallig bracht zijn werk hem op het spoor van Europese regeringen die de fondsen fourneren  voor en werken in de richting van delegitimering van Israel van binnen Israel uit. Dit is een beweging buiten BDS om, maar versterkt BDS wel. Deze Tenenbom noemde zichzelf Toby de Germaan en hield vele interviews en publiceerde deze in zijn nieuwste boek: Catch the Jew. Zo ontdekte hij dat Europees antisemitisme ook wordt ingezet tegen Israel. Hij vond dat Europeanen miljoenen spenderen aan het destabiliseren van Israel. Hij vond deze zaken na een interview met Hanan Ashravi en een bezoek aan een filmfestival in Jeruzalems German Colony. Al die films waren politiek getint en erg kritisch over Israel en sommige stelden de IDF gelijk aan de Nazi`s.Het bleek dat al die films Europese financiering van regeringswege hadden Dit bracht hem op de gedachte eens uit te gaan zoeken wat al die Europeanen eigenlijk uitspookten in Israel ten aanzien van het conflict. Het interview met Ashravi had al historisch revisionisme opgeleverd: Er waren geen Joodse rechten in het Midden Oosten en er was ook nooit een Joodse staat geweest. Ze wist niet of er ooit een Joodse tempel was geweest, want ze was geen archaeoloog! Het was een plezierig interview en Tenenbom werd gevraagd of hij meer Palestijnen wilde ontmoeten, wat hij natuurlijk wilde. Zo ontmoette hij Jibril Rajoub, die hem verzekerde dat Israel geisoleerd en verwoest zal worden net als Zuid Afrika. Rajoub zei nog iets: “Wij zijn allemaal Duitsters met als enig problem dat het generaal Rommel niet gelukt is tot hier te komen”.

Waar Tenenbom ook ging, overal kwam hij Europeanen tegen. Zeker naarmate hij de Palestijnse gebieden meer introk kwam hij almaar meer Europeanen tegen. Dat bracht hem ertoe vragen te gaan stellen en dat bracht aan het licht dat het hier om mensen van NGO`s ging., die voornamelijk door hun Europese regeringen gesubsidieerd werden. Maar ook Israelische NGO`s als B`tselem en Rabbis for Human Rights bleken Europese subsidies te krijgen en hun opdracht werd beschreven als: pik de Jood eruit die iets fouts doet, zelfs als je dat zo moet framen. Zo werd een Bedoeien gepakt die Israel beschuldigde ziektes bij Arabieren te veroorzaken, en werd een medewerker van het Rode Kruis gepakt die een verhaal had verzonnen over IDF misstanden. Maar ook bleek een Palestijnse top-wetenschapper van de Israelische NGO B`tselem openlijk de Holocaust te ontkennen en op te merken: ” Wij weten wat we wel moeten vertellen en wat we moeten weglaten”. Er bleek zelfs een Europese gids bij Yad Vasjeem te zijn die zijn positie misbruikte om anti-Israel en anti-Joodse propaganda aan de man te brengen. Normaal gesproken komen diplomaten naar een vreemd land om hun eigen land te representeren, maar in Israel gedragen ze zich activistisch tegen de Israelische regering en de Israelische politiek, wonen ze demonstraties bij, stoppen NGO`s die Israel demoniseren, geld toe.

Dit alles maakt duidelijk dat het oude antisemitisme in Europa nieuwe doelen heeft: Israel en haar Joodse bevolking. Daarbij worden ze stevig geholpen door de Arabische landen, inclusief Palestina.

 

MS

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten