zondag 28 juni 2015

Gaza-boot nadert Israel

Vandaag of morgen zal de derde flottielje Gaza kunnen bereiken.

 

Niet slecht gepland, zoals alles in de Israel-bashing wereld goed gepland lijkt, komt de derde Gaza-vloot in zicht van Gaza net als de UNHCR zijn nieuwste rapport in Geneve presenteert. Als de hele wereld weer over Israel heen zal vallen vanwege het Schabas-rapport moet Israel afrekenen met een nieuw flottielje dat er uitsluitend op gericht is Israel te provoceren en zo in een slecht daglicht te stellen. Ook nu weer zijn er de gebruikelijke provocateurs aan boord van de Marianne, zoals de boot heet. Ook nu zal IHH, een Turkse NGO met banden met Al Qaida en de Union of Good, beide terroristische organisaties, weer present zijn. Maar ook de vertegenwoordiger in de Knesset van de Verenigde Arabische Partij Basel Ghattas , de  Israelische pro/Palestijnse activist Drod Feiler  evenals de voormalige Tunezische president Moncef Marzouki zijn aan boord. Het verhaal gaat dat er zonnepanelen en medische hulpgoederen aan boord zijn. Dat laatste is nieuws, want bij de tweede Gazavloot ging het om gehoorapparaten en ballonnen en bij de eerste was de troep zodanig niet interessant dat de Gazanen het gewoon lieten liggen waar het was neergelegd en er totaal niets van wilden gebruiken.

De eerste Gazavloot was een rampzalig gebeuren voor Israel, want hoewel de mensen aan boord duidelijk geen goede bedoelingen hadden, liet Israel zich op een domme manier provoceren en liep het grote schade op doordat er negen doden vielen. Israel had het volste recht op te treden, maar acteerde precies verkeerd, waardoor de terroristen aan boord de publieke belangstelling en goedkeuring kregen, die ze zochten.

De Tweede Gazavloot mislukte jammerlijk . De Stichting Nederland Gaza verprutste het geheel. De terroristische achtergrond van potentiele deelnemers  als Amin Abu Rached en Rob Groenhuijzen werd door Keesje Maduraatje breed uitgemeten. Ook Carel Brendel publiceerde over de duistere kanten van de Tweede Gazavloot en de financiering door het Italiaanse Associazione Benefica di Solidarieta con il Popolo Palaesstinense )ABSPP’ en het Nederlandse ISRAA, elk voor 100.000 Euro. Bekende Nederlanders en grote NGO´s  als  ICCO, Pax Christi, Cordaid en NOVIB zagen af van medefinanciering en deelname na deze bekendmakingen. Actie mislukt.

Hopelijk heeft Israel geleerd van de verkeerde aanpak van de Eerste Gazavloot en weet het op verstandige wijze deze derde Gazavloot te verhinderen Gaza te bereiken, omdat niet zeker is of er wapens voor Hamas aan boord zijn. Bovendien is de volledige blokkade door Egypte en de gedeeltelijke blokkade van Gaza door Israel niet voor niets. We zullen het zeer binmnenkort allemaal weten.

 

MS

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten