vrijdag 26 juni 2015

Steunt Turkije ISIS?

Bang voor te sterke Koerden, kiest Erdogan kant van ISIS?

 

Op 1 juni werd al gemeld dat Erdogan IS steunt. http://blog.waarnet.nl/2015/06/turkije-dreigt-om-sterk-en-groot-te.html. Wij onthulden toen al:

In Turkije vinden binnenkort verkiezingen plaats en dus wordt er stoere taal gebezigd. Grootheidswaan straalt van de daden en uitingen van Erdogan af. Andere landen worden geschoffeerd en zelfs bedreigd, terroristische organisaties aangemoedigd, Journalisten worden en zijn gevangen gezet en ook nu worden een organisatie en een krant, die gewoon hun werk doen, bedreigd. De oppositie heeft foto`s getoond waarop zichtbaar is dat de geheime dienst van Turije  trucks met wapens vervoert voor de rebellen in Syrie. Op Cumhuriyet, de website van de oppositie, is te zien dat inspecteurs een container inspecteren waar veiligheidsmensen, een openbaar aanklager en snuffelende honden bij aanwezig zijn. In de truck zitten ammunitie, mortieren, en zowel lichte als zware wapens en honderden granaatwerpers verborgen onder kisten met antibiotica waarop “breekbaar” stond. Daarop werd, net als al eerder gebeurde in dergelijke gevallen, meteen een vervolging ingesteld  met als beschuldiging inwinning  van staatsgevaarlijke informatie, politieke en militaire spionage en propaganda voor een terroristische organisatie. Turkije ontkent altijd dit soort zaken en zou de Islamitische staat en jihadisten in Turkije (officieel) niet steunen, maar de feiten wijzen anders uit. De mensen die dit onthuld hebben zullen een zware straf niet ontlopen, heeft Erdogan aangekondigd. Kortom: Turkije steunt terroristen die nota bene door de NAVO bestreden worden.

De strijd aan de Turkse grens leek zeer onlangs voor de Syrische Koerden goed te verlopen en Kobane was in Koerdische handen. Maar opeens kwam IS terug en nu zijn er geluiden dat IS-strijders via Turkije de grens over zijn gekomen om Kobane weer terug te veroveren. Hoewel de Turkse regering beweert dat de autobom die veel slachtoffers veroorzaakte niet de grens van Turkije over kwam, blijven de beschuldigingen richting Turkije komen. En dat is niet zo vreemd, want al veel langer zijn er duidelijke aanwijzingen dat Erdogan, NAVO-lid, niet te vertrouwen is, zeker als het om de Koerden gaat, die hij in de vorm van de PKK als zijn ergste vijand beschouwt. En nu vreest hij dat Syrische Koerden samenspannen met PKK. Al eerder zijn wapentransporten naar Syrie gesignaleerd en vervolgens de mensen die deze transporten tegenhielden gearresteerd, ondanks het feit dat ze officieel de taak hadden die transporten tegen te houden. Zowel twitter als facebook worden dan geblokkeerd om beelden en bewijzen van die transporten te verhinderen, maar geregeld lekken deze berichten toch door.

Nu heeft Erdogan opnieuw de beschuldigingen rond Kobani tegengesproken en verklaard dat niemand Turkije met terreurorganisaties kan verbinden. Maar dat is sowieso een loze kreet. Bekend is dat de Turkse terreurorganisatie  IHH erg actief is zowel binnen als buiten Turkije.  IHH is een NGO met terroristische banden en staat in Nederland als terroristische organisatie genoteerd.  De IHH heeft o.a. contacten met Uninion of Good, die in Amerika als terroristische organisatie te boek staat. Een van de Turkse deelnemers aan de eerste Gaza-flottielje, die door IHH werd georganiseerd, Fehmi Bulent Yildrim, had duidelijke contacten met Al Qaida. Niet alleen Al Qaida heeft voet aan de grond in Turkije als buitenlandse terreurorganisatie maar ook Hamas heeft inmiddels een hoofdkwartier in Turkije. Dat hoofdkwartier staat onder leiding van Saleh al-Arouri en organiseert trainingskampen voor Hamasleden. Vanuit dit hoofdkwartier werden een jaar geleden de kidnapping en moord op de drie jonge Israeliers beraamd. Ook werd er een omverwerping van de regering van Abbas gepland, maar dat mislukte. Erdogan roept geregeld dat hij te vertrouwen is, maar de buitenwereld niet, Zo sprak hij op 7 februari over de Joodse Lobby die de Turkse misdaden veroorzaakt en zo herkennen we weer de ware aard van Erdogan.

 

MS

1 opmerking:

  1. We Kunnen er niet onder uit dat Erdogan IS steund zij doe niets maar dan ook niets om IS te destabiliseren. Ze ondernemen niets.

    BeantwoordenVerwijderen